Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pluralone – “Shade”

Intussen doet Josh Klinghoffer al twaalf jaar dienst als meer dan waardige opvolger van John Frusciante in Red Hot Chili Peppers. De gitarist is echter van meerdere markten thuis: hij bespeelt namelijk zowat elk instrument dat je hem in handen duwt en schrijft bijzonder straffe songs voor zijn band Dot Hacker. De nieuwe plaat van de Chili Peppers laat langer op zich wachten dan voorzien door de hevige branden in Californië van dit jaar, maar al te lang zou het niet meer duren vooraleer die het levenslicht zal zien.

Om de wachtperiode te overbruggen krijgen we solomateriaal van Klinghoffer te horen, waar we nog lang, heel lang zoet mee zullen zijn. Onder de naam Pluralone (lees: plural-one) releasete de multi-instrumentalist eerder al twee covers van Italiaanse en Portugese klassiekers en met “Shade” kwam er een eerste song uit die Pluralone’s debuutplaat To Be One With You zal sieren. Op 22 november kan je die integraal door je speakers laten knallen. De leadsingle bevat alvast alles wat een goeie Klinghoffersong nodig heeft.

“Shade” start met een akoestische gitaar en Josh’s breekbare stem die zich al binnen de paar seconden een weg naar je hart vleit. Lang duurt het echter niet vooraleer de drum de schijnwerpers even naar zich toetrekt en het nummer vervolgens wat meer punch krijgt en mooi openbloeit. Alles valt in z’n plooi en klinkt harmonieus. Terwijl je je meteen thuis voelt in de warme sound, krijgen we tegelijkertijd onnoemelijk veel muzikale details te horen die “Shade” van finesse voorzien en naar een hoger niveau tillen. De opbouw van het nummer werd ook duidelijk goed doordacht, want elke nieuwe wending of toevoeging duikt telkens op exact het juiste moment en in de best werkende vorm op. En uiteraard blijft Klinghoffers scherpe, in reverb badende stemgeluid een charmeoffensief op zichzelf. “Shade” is enorm veelbelovend voor To Be One With You!

Artwork To Be One With You:

Tracklist:

1. Barreling
2. Rat Bastards at Every Turn
3. Save
4. Was Never There
5. Fall from Grace
6. Shade
7. Mourning
8. Crawl
9. The Ride
10. Segue

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief