Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Pluralone – “Nowhere I Am” & “Directrix”

Josh Klinghoffer heeft het niet zo begrepen op stilzitten: sinds jaar en dag zie je hem opduiken in verschillende bands of heeft hij nieuwe projecten achter de hand. Hij mag intussen dan wel geen lid meer zijn van Red Hot Chili Peppers, het voordeel is dan weer dat Klinghoffer onder de naam Pluralone solo zijn eigenzinnige ding doet. Debuutalbum To Be One With You van verleden jaar verraste ons op vele vlakken en daar krijgen we vandaag nog twee B-sides van te horen: “Nowhere I Am” en “Directrix”. Daarvoor schakelde Josh twee (ex-)Chili Peppers in, want Flea speelt de baspartijen en Jack Irons verzorgt de drums.

“Nowhere I Am” begint invasief. Even weten we niet goed waar we het hebben en wat we moeten verwachten. De slepende klanken kunnen ons nog vele richtingen uitsleuren, en het blijkt dat de spanning er het hele nummer in blijft zitten. Klinghoffer gaat talrijke richtingen uit, gaande van zachte pianopassages over oude Red Hot Chili Peppers-aandoende gitaarlijnen. “Nowhere I Am” wordt ook nog eens gekleurd door een herkenbare drumpartij die een groter aandeel heeft dan je op het eerste gehoor zou denken en waarvan we voor hetzelfde geld gegokt hadden dat Klinghoffer deze zelf inspeelde. Een erg bijzonder nummer dat weer met glans geslaagd is.

“Directrix” is op fascinerende manier geproducet: het komt korrelig over, als een grote waas die over je heen komt en de verschillende tracks in elkaar doet overvloeien. Het wordt hier allemaal iets zachter en korter aangepakt. De strofes kennen een gelukzalige kleur, een zeldzaamheid bij Klinghoffer die we maar al te graag omarmen. Toch kent het tegelijkertijd een robuustheid die vooral aan de vele stemlagen te danken valt. Wanneer deze nog eens afgewisseld worden met de vaste overdosis reverb worden we volledig opgenomen in Pluralone’s tandenknarsende golven.

Klinghoffer is duidelijk nog niet zonder inspiratie gevallen. Ondanks dat we hier weer even zoet mee zouden kunnen zijn, is Pluralone alweer bezig aan het opnemen van een tweede album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 juli 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief