Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dot Hacker – “Divination”

Vier jaar heeft het geduurd vooraleer Dot Hacker hun duistere dynamiek onverwacht nieuw leven inblies met “Divination”. Zonder al te veel teasen werd deze quarantainesingle op het web geworpen, passend in hun releaseschema van onvoorspelbaarheid en allesbehalve PR-bombast. Met “Divination” herbevestigen The Dots hun kloeke veerkracht van weleer, getrouw onder het label ORG Music.

Slechts tien seconden heeft de band nodig om hun kenmerkende klank hier neer te zetten. De synthlagen en een overdosis galm op Josh Klinghoffers stem creëren een slepende zijde aan de single. Die wordt echter rücksichtslos geconfronteerd met levendige drums met een onmiskenbare Eric Gardnersignatuur en een gebalde basgitaarbridge om het wispelturige plaatje compleet te maken. “Divination” is hoofdtelefoonmuziek die schreeuwt (om een luid volume) en enkel consequent is in het uitgaan van alle kanten.

Voorlopig is het nog onduidelijk of er een N°4 in de pijplijn zit na hun N°3 uit 2017. Voor wie de portefeuille reeds vandaag wil bovenhalen, is er alvast de heruitgave van debuutplaat Inhibition.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Eddie Vedder - Earthling (★★★): Te veel bomen in het bos

Er zijn weinig landen waar Eddie Vedder zo op handen wordt gedragen als in België en Nederland. Het is dan ook geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Pluralone - "Nowhere I Am" & "Directrix"

Josh Klinghoffer heeft het niet zo begrepen op stilzitten: sinds jaar en dag zie je hem opduiken in verschillende bands of heeft…
AlbumsRecensies

Pluralone - To Be One With You (★★★★): Doodeerlijke triomftocht

De eerste associatie met de naam Josh Klinghoffer is doorgaans Red Hot Chili Peppers, maar de Amerikaanse gitarist beheerst nog vele andere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.