Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lindemann – “Knebel”

Till Lindemann is zonder twijfel één van de grootste muzikale meesterbreinen van Duitsland. Dat meesterbrein draait dit jaar overuren, want nadat de man voor het eerst in tien jaar een nieuw album uitbracht met Rammstein, werd ook het gelegenheidsconcept Lindemann vanonder het stof gehaald. Met “Steh Auf” scoorde de man, samen met multi-instrumentalist Peter Tätgren al een dikke hit en ook de vorige single “Ich weiß es nicht” kon ons wel bekoren. Benieuwd naar wat de tweede plaat zal geven.

Net zoals we al gewoon waren van Lindemann, krijgen we op zijn nieuwste single “Knebel” een karrenvracht aan controversiële teksten. Gek genoeg staat deze single niet bol van de harde gitaren. Sterker nog; “Knebel” werd een akoestisch nummer dat op de één of andere manier aan een middeleeuws rijmpje doet denken. Till zingt over hoe zwaar het leven is en dan ontploft het nummer plots helemaal. De zware gitaren vliegen ons uit het niets om de oren, terwijl Till ‘Ich hasse dich’ schreeuwt. Daarna krijgen we het refrein nog een keertje, maar nu pakken zwaarder. “Knebel” werd een single met twee extreem verschillende gezichten, en het is net dat waar Lindemann in uitblinkt.

F&M komt er op 22 november. Een tour van Lindemann zit er voorlopig niet in, maar wie wil kan de man op 10 juni wel aan het werk zien met Rammstein in Oostende.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2070 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Till Lindemann @ Lotto Arena: Choqueren om te choqueren

De afgelopen maanden is er heel veel inkt gevloeid over Till Lindemann. De Rammstein-frontman werd namelijk door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Till Lindemann - Zunge (★★★½): De mond nog niet gesnoerd

Till Lindemann is een naam die ondertussen wel gekend is. Aan de ene kant door de nodige schandalen en controverse, aan de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Till Lindemann - "Nass", "Schweiss" & "Lecker"

Je kent Till Lindemann vast wel van de Duitse metalband Rammstein, maar solo kan hij er ook wat van. Over zijn vorige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.