Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lindemann – “Ich weiß es nicht”

Na “Steh auf” komt Lindemann met een tweede single. “Ich weiß es nicht” is de nieuwste song die waarschijnlijk ook op het tweede album komt. Het album gaat F&M heten en komt uit op 22 november. Nog maar een paar nachtjes slapen dus! De kans dat Till dit zal spelen op zijn sets met Rammstein, die overigens ook voorbij Oostende zal passeren, is weliswaar redelijk klein. Wachten op een tour van Lindemann zelf dus!

Eén ding valt echt op tijdens het beluisteren van “Ich weiß es nicht”: het heeft namelijk een heel andere sfeer dan “Steh auf”. Dat is veelbelovend voor het album, aangezien we daarop nu echt verschillende vibes en gevoelens kunnen verwachten. In tegenstelling tot het vorige nummer is dit exemplaar meer industrial metal. Het is iets wat de band sowieso al wou uitstralen, maar met “Steh auf” toch niet helemaal bereikt werd. We voelen dus zeker een verschil, maar de gelijkenissen met Rammstein en vooral de Rammstein van hun gelijknamig album zijn dan weer talrijk – ook met de zware gitaren, distorted stem en af en toe een klein koortje dat de achtergrond opvult.

Lindemann of Rammstein? Bij dit nummer zou je het niet kunnen raden. Dat is best zonde, maar ondanks dit kritiekpuntje is “Ich weiß es nicht” best een leuk nummer. Zeker door de herkenbaarheid en het gevoel van vertrouwen dat erin kruipt, is het een sterk eindresultaat. Wel jammer dat hier de artistieke vrijheid niet werd uitgebreid naar andere subgenres in metal, maar wie weet komt dat nog op het album…

Facebook / InstagramWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

18 oktober 2019

About Author

Bono Marting


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief