Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LINDEMANN – “Steh Auf!”

Mochten de Duitse Tanzmetall-pioniers van Rammstein met het Zweedse industrial metal project PAIN een baby maken, dan zouden we dat schepsel gerust Lindemann kunnen noemen. Of eenvoudigweg de achternaam van Till, pyrotechnicus én leadzanger bij Rammstein. Peter Tätgren, naast PAIN ook actief bij death metal band Hypocrisy, en Till Lindemann zijn al jaren hechte vrienden. Sinds 2015 vormen ze ook het industrial metal superduo Lindemann. Oorspronkelijk zou het bij één of twee nummers blijven, maar de mayonaise pakte beter dan verwacht. In juni 2015 lanceerde Lindemann het debuutalbum Skills In Pills en deze piekte meteen in de charts in Duitsland en Finland tot nummer één. In 2018 schreven ze zelfs de muziek voor het theaterstuk Hänsel und Gretel waarin Till Lindemann zelfs meespeelde als (hoe kan het ook anders) de boze geest.

Op 16 augustus kondigde Peter Tätgren aan dat het nieuwe studioalbum helemaal klaar is en wordt uitgebracht ergens eind 2019. F&M heet die plaat, en op 22 november is het zo ver. Als apetizer lanceert Lindemann vandaag de eerste single van deze nog naamloze plaat, zijnde “Steh Auf!”. Het nieuwe nummer is alvast veelbelovend voor dit nieuwe album. Vanaf de eerste riffs worden de gothic metal-invloeden meteen duidelijk, maar Till stelt ons meteen ‘gerust’ dat we niet zomaar naar Within Temptation of Nightwish luisteren.

In zijn bekende verhaalstijl maakt (kleine) Till zich stapsgewijs vrij kwaad omdat zijn moeder in bed blijft liggen, terwijl er zoveel leuke dingen te doen zijn in de stad. Zo zweven er kleurrijke vliegers in de lucht en varen mooie boten op het meer. De zon schijnt, er staat een circus in het dorp en ze kunnen ijsjes eten of verse limonade drinken. Gaandeweg wordt echter duidelijk dat zijn moeder niet zomaar slaapt, maar er iets anders aan de hand is… Gezien de melancholie van het nummer werd het ook meteen geremixt in een akoestischere versie.

In de bijhorende videoclip herkennen we alvast een oude bekende, Zweeds acteur Peter Stormare. Of bent u die ene persoon die Fargo nog niet zag?

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Straight to the Bar - "The Enemy"

Voor fans van onversneden en gedurfde muziek is Straight to the Bar een essentiële toevoeging aan je playlist. Ondanks hun muzikale erfenis…
LiveRecensies

Till Lindemann @ Lotto Arena: Choqueren om te choqueren

De afgelopen maanden is er heel veel inkt gevloeid over Till Lindemann. De Rammstein-frontman werd namelijk door verschillende vrouwen beschuldigd van seksueel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Till Lindemann - Zunge (★★★½): De mond nog niet gesnoerd

Till Lindemann is een naam die ondertussen wel gekend is. Aan de ene kant door de nodige schandalen en controverse, aan de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.