Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “Ten Times The Weight”

Nog een kleine maand. Op 15 november komt Time uit, de langverwachte vijfde plaat van Kensington. De Utrechtse rockformatie trok naar de Canadese bossen om dit album op te nemen. Als voorbereiding op die 15e november brachten de heren al enkele singles uit. Zo werd bekend dat zowel het intieme “Chronos Pt. 1“, het nostalgische “What Lies Ahead” en “Bats“, de popsong bij uitstek, hun plaatsje kregen op de plaat.

“Ten Times The Weight” begint met een rustige, ietwat dromerige gitaarriff. Snel bijgestaan door Eloi Youssef’s engelenstem trekt Kensington richting het eerste refrein. Hierna valt de rest van de band in en trekt Kensington alle registers open. Gelukkig blijven ze wat in dat mysterieuze rondzweven, zonder de essentie te missen: de luisteraar naar de keel grijpen. Kippenvelmomentjes volgen als Youssef zijn keel opentrekt naar het einde van het nummer toe. De ritmesectie schakelt een versnelling hoger, de gitaarversterkers worden naar elf gedraaid. De outro wordt het intieme naspel na dit muzikaal hoogtepunt, dat eindigt met de zoete stem van Youssef en de laatste gitaarklanken die wegebben.

Als je je ogen sluit, droom je weg richting Canada, waar de band op de tonen van dit nummer zijn weg baant door de hoge dennenbomen, richting die eerste plaats op zowat elke hitlijst ter wereld.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

19 oktober 2019

About Author

Kasper Goossens


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief