Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “What Lies Ahead”

In eigen land is Kensington al jaren een gevestigde waarde en ook in België groeit de fanbase van de Nederlandse band langzaam maar zeker. Wie Kensington volgt, weet dat de heren al een tijdje bezig zijn met hun vijfde album. Het wachten daarop wordt vandaag beloond, want de band maakte zonet bekend dat hun nieuwste langspeler Time vanaf 15 november in de rekken zal liggen. Om dat te vieren geven Eloi Youssef en co een nieuw voorproefje van hoe dat album zal gaan klinken. Eerste single “Bats” klonk al anders dan wat we gewoon waren van Kensington, maar met “What Lies Ahead” maakt de band dat weer helemaal goed.

Op hun nieuwste exemplaar krijgen we terug de sound die we van Kensington konden verwachten. Vanaf de eerste seconde vliegen de indiegitaren en drums ons om de oren en storm gaat enkel (redelijk) liggen voor de stem. De vele elektrische geluiden van hun vorige single worden op deze single ingeperkt tot een paar stemeffecten en dat kunnen we voor een band als Kensington enkel toejuichen. De Nederlanders geven zich voor de volledige drieënhalve minuten helemaal en een mooie gitaarsolo – binnen hun mate – maakt de cirkel van “What Lies Ahead” helemaal rond. In tegenstelling tot “Bats” kan deze single ons wel helemaal overtuigen en kijken we met hoge verwachtingen uit naar album nummer vijf.

Time verschijnt op 15 november. Op 5, 6 en 7 december stellen de Nederlanders het voor in de Ziggo Dome; enkel voor de eerste show zijn nog tickets te koop.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Conducta & JGreyy - "Time"

Het nieuwe gezicht van de UK garage is volgens velen de dj en producer Conducta. De 26-jarige richtte zijn eigen label Kiwi…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Arca - "Time"

Arca is een artieste uit Venezuela die haar eigen muziek schrijft en producet, maar ook de muziek van anderen. Zo werkte ze…
AlbumsRecensies

Walther - Time ep (★★★½): Dromerige, elektrische folk voor in de Rotonde

Een tweede naam: sommige mensen hebben het, andere niet. Sommige mensen schamen zich voor hun tweede naam terwijl anderen er dan weer…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.