Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “Bats”

Een kleine vijftien jaar geleden werd Nederland een indierockband rijker. Die band is intussen uitgegroeid tot een hitmachine, die in eigen land het ene stadion na het andere uitverkoopt. Bij ons brak Kensington sinds hun derde plaat Rivals stilaan door en dat leverde de Nederlanders een plek op onder andere de Main Stage van Rock Werchter en een uitverkochte Ancienne Belgique op. Met hun laatste album Control braken de indierockers niet meteen potten, de nieuwste single “Bats” lijkt dat ook niet te gaan doen.

Op “Bats” stappen de Nederlanders een beetje af van hun gekende sound. De nieuwste van Kensington steunt op drums en de stemeffecten van zanger Eloi Starreveld. “Bats” klinkt elektrischer dan ooit, en de gitaren, die wel op hun vorige werk voorkwamen, lijken ver zoek. Een gewaagde zet dus. De song doet ons een beetje denken aan iets Imagine Dragons-achtig met een indie touch. ‘You will let me down,’ zingt Starreveld, en dat is precies wat hij met ons doet. Wij moeten nog een beetje wennen aan de nieuwe weg die Kensington insloeg.

Naar alle waarschijnlijkheid is “Bats” de voorloper van een vijfde plaat van de band. In juni speelt Kensington –met Bon Jovi– in Nijmegen, en eind dit jaar staan ze maar liefst drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Een Belgische datum zit er voorlopig nog niet in.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

23 mei 2019

About Author

Lucas Palmans


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single Kensington – “Bats””

  1. Gina Michiels schreef:

    Original, touching, strong end…

  2. Geflater schreef:

    Hun beste nummer tot nu. Maar toen ik het voor het eerst hoorde zonder te weten wie de artiesten waren dacht ik eerst: hé Peter Gabriel heeft weer iets nieuws. Dus erg verrast dat ik na het nummer hoorde dat het van Kensington is. Dus erg benieuwd naar de andere nieuwe nummers. Hoop wel dat niet alles ala Gabriel gaat klinken, maar ach, heb er ook niets op tegen, Gabriel vind ik erg goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief