Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “Bats”

Een kleine vijftien jaar geleden werd Nederland een indierockband rijker. Die band is intussen uitgegroeid tot een hitmachine, die in eigen land het ene stadion na het andere uitverkoopt. Bij ons brak Kensington sinds hun derde plaat Rivals stilaan door en dat leverde de Nederlanders een plek op onder andere de Main Stage van Rock Werchter en een uitverkochte Ancienne Belgique op. Met hun laatste album Control braken de indierockers niet meteen potten, de nieuwste single “Bats” lijkt dat ook niet te gaan doen.

Op “Bats” stappen de Nederlanders een beetje af van hun gekende sound. De nieuwste van Kensington steunt op drums en de stemeffecten van zanger Eloi Starreveld. “Bats” klinkt elektrischer dan ooit, en de gitaren, die wel op hun vorige werk voorkwamen, lijken ver zoek. Een gewaagde zet dus. De song doet ons een beetje denken aan iets Imagine Dragons-achtig met een indie touch. ‘You will let me down,’ zingt Starreveld, en dat is precies wat hij met ons doet. Wij moeten nog een beetje wennen aan de nieuwe weg die Kensington insloeg.

Naar alle waarschijnlijkheid is “Bats” de voorloper van een vijfde plaat van de band. In juni speelt Kensington –met Bon Jovi– in Nijmegen, en eind dit jaar staan ze maar liefst drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Een Belgische datum zit er voorlopig nog niet in.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

785 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pet Fox - "Imagine Why"

Indierockband Pet Fox is nog maar sinds 2018 muziek aan het maken, maar heeft toch al twee albums op de teller staan….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Manchester Orchestra - The Million Masks Of God (★★★★): Streven naar universele waardering

Als we aan een stuk of 5.000 mensen vragen waaraan ze het eerste denken als we het woord ‘Manchester’ zeggen, zullen de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.