Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kensington – “Bats”

Een kleine vijftien jaar geleden werd Nederland een indierockband rijker. Die band is intussen uitgegroeid tot een hitmachine, die in eigen land het ene stadion na het andere uitverkoopt. Bij ons brak Kensington sinds hun derde plaat Rivals stilaan door en dat leverde de Nederlanders een plek op onder andere de Main Stage van Rock Werchter en een uitverkochte Ancienne Belgique op. Met hun laatste album Control braken de indierockers niet meteen potten, de nieuwste single “Bats” lijkt dat ook niet te gaan doen.

Op “Bats” stappen de Nederlanders een beetje af van hun gekende sound. De nieuwste van Kensington steunt op drums en de stemeffecten van zanger Eloi Starreveld. “Bats” klinkt elektrischer dan ooit, en de gitaren, die wel op hun vorige werk voorkwamen, lijken ver zoek. Een gewaagde zet dus. De song doet ons een beetje denken aan iets Imagine Dragons-achtig met een indie touch. ‘You will let me down,’ zingt Starreveld, en dat is precies wat hij met ons doet. Wij moeten nog een beetje wennen aan de nieuwe weg die Kensington insloeg.

Naar alle waarschijnlijkheid is “Bats” de voorloper van een vijfde plaat van de band. In juni speelt Kensington –met Bon Jovi– in Nijmegen, en eind dit jaar staan ze maar liefst drie keer in een uitverkochte Ziggo Dome. Een Belgische datum zit er voorlopig nog niet in.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Kensington @ Lotto Arena: Meeslepende gewiekstheid

Het is inmiddels al van 15 november 2019 geleden dat Kensingtons nieuwste worp Time ons werd aangereikt. De tour die daarop volgde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Volbeat, Balthazar, Inhaler en meer naar Pinkpop 2020!

Deze week maakte Pinkpop bekend geen perspresentaties meer te doen, nadat ze vorige week onder andere de komst van Red Hot Chilli…
AlbumsRecensies

Kensington - Time (★★★½): De succesformule uitgebreid

Geen band in onze lage landen die zich het stadiongeluid zo eigen heeft gemaakt als Kensington. Het gevolg laat zich al raden:…

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.