Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek – “Look At Me Now”

De stopzetting van Chairlift hebben we intussen al lang verwerkt, want Caroline Polacheks soloproject scheert zodanig hoge toppen dat het geen naam meer heeft. Enkele maanden geleden loste deze muze plots haar eerste single onder eigen naam. Met “Door” openden we Narniagewijs de deur naar haar poëtische wereld en ook tijdens de opvolgende singles “Ocean Of Tears”, “Parachute” en “So Hot You’re Hurting My Feelings” bleven we daar maar al te graag vertoeven. Binnenkort is de rondleiding doorheen Polacheks wonderlijke kronkels compleet, want op 18 oktober komt haar langspeler Pang uit.

“Look At Me Now” is misschien wel Polacheks meest toegankelijke nummer tot nu toe, maar dat betekent geenszins dat ze haar eigenheid verloochent. Haar unieke en meest kenmerkende aspect zijn de fascinerende stembewerkingen, die ditmaal spaarzaam verspreid de aanleiding komen geven tot krop in de keel en knoop in de maag. Haar pakkende klanken gooide ze dus duidelijk niet overboord – in tegenstelling tot onze gemoedsrust, die eraan moet geloven. Met behulp van opnieuw metaforisch verpakte eerlijk- en puurheid krijgt Caroline ons in een gevoelige stemming en de geleidelijk aangebrachte opbouw geeft haar daartoe het laatste zetje. Door een plots einde laat de artieste ons wederom verbouwereerd en met àl onze gevoelens open en bloot achter. Hoe ze het blijft doen? We weten het ook niet.

Op 3 november komt Caroline Pang voorstellen in Paradiso in Amsterdam, maar het betoveren van België staat momenteel niet in het programma.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 oktober 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief