Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Caroline Polachek – “Parachute” & “Ocean of Tears”

Chairlift was een band met een unieke insteek die wij zeker konden smaken, maar twee jaar geleden besliste het duo Caroline Polachek en Patrick Wimberly om ermee op te houden. Die teleurstelling werd eind juni met tonnen overgecompenseerd door de geniale single die Caroline Polachek plots uitbracht. “Door” was magisch en daarmee legde Polachek de lat onmetelijk hoog voor zichzelf. Als je had gedacht dat het opnieuw bereiken van dit niveau een probleem zou vormen, dan ken je deze muze duidelijk nog niet. Caroline Polachek brengt weer een aardverschuiving teweeg met haar dubbelrelease “Parachute” en “Ocean of Tears”.

Door een titel als “Parachute” zou je verwachten dat het nummer je veilig met beide voeten op de grond brengt, maar dat is duidelijk niets voor Polachek. Het is een downtempo song met onvoorspelbare zanglijnen en onverwachtse progressies die je een krop in de keel bezorgen en niet zomaar weg te slikken valt. “Parachute” laat je rondzweven in het tegelijk prachtige en hartverscheurende universum van de zangeres.

Iets toegankelijker wordt het (aanvankelijk) op “Ocean of Tears”. De elektronica geeft het nummer een dansbaar kantje, maar denk niet dat Polacheks zang je deze keer onberoerd zal laten. Zeker tegen het einde toe weten we niet meer waar we het hebben. De dame laat de hele boel ontploffen met haar intens snijdende stemgeluid en elektronica die intussen gloeiend heet is geworden. Waar staat die aftersun?

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief