Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Caroline Polachek – “Door”

Twee jaar geleden gaf de Amerikaanse band Chairlift er na elf jaar de brui aan. Met vier albums op hun conto hadden ze hun kunnen meer dan bewezen en daarom was het enthousiasme dan ook groot toen we te horen kregen dat Caroline Polachek iets nieuws in petto had voor ons. “Door” is de eerste single die ze onder haar eigen naam uitbrengt en het nieuwe pad dat Polachek bewandelt, blijkt er nu al eentje te zijn met veel wonderlijke kronkels en een overvloed aan nog onontdekte bloemsoorten en -geuren.

Laten we er geen doekjes om winden: “Door” is een heel sterk nummer. Meteen grijpen de fascinerende instrumentals en metaforische tekst je bij het nekvel en in de aanloop naar het refrein wordt die greep alleen maar intenser. Wanneer we dan aankomen bij het refrein komt de zon toch door het wolkendek schijnen en voelen we sprankeltjes optimisme en liefde doorsijpelen. Het wordt iets toegankelijker, maar nog steeds vertoeven we in een gefantaseerde bubbel ver weg van de werkelijke wereld. Polachek was duidelijk niet van plan om ons er zonder kleerscheuren vanaf te laten komen; de intens gezongen en atypische outro klinkt hartverscheurend en laat ons helemaal ondersteboven achter.

Het nummer wordt overigens begeleid door een al even wonderlijke videoclip, die wat ons betreft nu al zijn plaatsje zou verdienen in de top vijf van de beste clips van het jaar. Straffe kost allemaal!

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Starburned and Unkissed"

Caroline Polechek wacht nooit lang met nieuw werk uitbrengen. De deluxe-versie van haar vierde plaat is nog maar enkele maanden uit, en…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Polachek - "Dang"

Met haar tweede langspeler Desire, I Want To Turn Into You bevestigde Caroline Polachek moeiteloos dat ze een van de spannendste artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.