Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fulco – “Hangen In De Waarheid”

 

Fulco Ottervanger is vooral een blikvanger doordat hij maar niet genoeg kan krijgen van het opnemen van muzikale engagementen. BeraadGeslagen releasete verleden jaar een nieuwe plaat, STADT deed dat dit jaar, De Beren Gieren viert dezer dagen volop zijn tiende verjaardag, en plots kwam de Gentse Nederlander enkele maanden geleden dan ook nog eens aandraven met solomateriaal. Onder eigen naam, maar in caps lock blijft de man zijn immer poëtische zelve en houdt hij zijn steevast vrij tot zeer geschifte insteek aan.

Fulco’s toegang tot een onuitputbare creativiteitsbron wordt op 18 oktober nogmaals in de verf gezet met de release van zijn solodebuutplaat. Na een liedje vol elektronica over elektronica, “Nergens Heen” dat qua genre net overal heen ging en het zomerbriesje dat “Grensdorp” heet, is het nu tijd voor “Hangen In De Waarheid”.

De laatste single voor de release van het album begint met een spelletje pingpong tussen verleidelijke, lichtjes mysterieuze zang en frivole achtergrondriedeltjes. Het refrein biedt dan weer niets dan gezelligheid en een onvermijdelijke neiging tot meebewegen. Met een glimlach veroorzakende harmonie wordt de overgang naar de strofe opnieuw gemaakt en zijn we eigenlijk al tevreden gesteld. Maar dat blijkt nog maar het begin; FULCO heeft nog een bridge in petto die dwaze klanken met net niet hectische lawaaierigheid combineert, waarmee hij duidelijk maakt dat dat ‘hangen in de waarheid’ alleszins geen zorgeloze hangmatsituatie is. Eindigen doet FULCO met zanglijnen op onverwachtse tonen die ons nog even helemaal in de war brengen en alle waarheidsclaims op losse schroeven zetten. Van zekerheden weinig sprake op “Hangen In De Waarheid”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Beren Gieren - "A Funny Discovery"

Al wie een jazzy ontdekking kan gebruiken, presenteren we “A Funny Discovery”. Het is niets minder dan de nieuwste single van De…
AlbumsRecensies

FULCO - FAAM (★★★½): Minutieus experimenteren met verbeelding

Voor wie ‘m nog niet kent: Fulco Ottervanger omschrijft zichzelf als ‘een Nederlandse popzanger uit België die in zijn zoektocht naar duidelijkheid…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FULCO - "Faam"

FULCO is een Nederlander die al enkele jaren ronddartelt in de Belgische muziekwereld. Dat deed hij een hele tijd als lid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.