Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single FULCO – “Nergens Heen”

FULCO

Enkele weken geleden was het daar dan plots, het soloproject van Fulco Ottervanger. Fulco ken je misschien wel van bands als STADT, De Beren Gieren of BeraadGeslagen, maar het lijkt wel alsof de creatieve geest van deze man geen grenzen kent. Na enkele jaren schrijven en sleutelen aan zijn eigen muziek was het dan plots tijd om zijn eerste stappen te zetten als solo-artiest. Die kwamen er in de vorm van “De Sms’ende Mens”. Een knotsgek, maar geniaal nummer bomvol elektronica en samples, met duidelijke invloeden van BeraadGeslagen (zijn band met Lander Gyselinck). We hielden ons hart vast voor de volgende release, die er vandaag komt als “Nergens Heen”.

In tegenstelling tot “De Sms’ende Mens”, dat bol stond van de elektronica, begint “Nergens Heen” met een jazzy gitaarlijn. Iets later vallen de eigenwijze vocals van Ottervanger weer in (‘Nergens kun je heen, als je niet thuisblijft’), samen met een downtempo drumlijntje. Vervolgens kabbelt het nummer rustig verder, waarbij het vooral draait om z’n gezapig sfeertje. Dit toont weer aan hoe geniaal Fulco wel niet is als artiest. Wanneer iedereen van hem een knotsgek nummer verwacht, komt hij af met een rustig jazznummer, op basis van wat gitaar en enkele subtiele synths. Perfect voor op een moody zondagnamiddag.

Wil je FULCO eens live zien? Op zondag 18 augustus komt hij zijn muziek voorstellen op Pukkelpop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FULCO - "Faam"

FULCO is een Nederlander die al enkele jaren ronddartelt in de Belgische muziekwereld. Dat deed hij een hele tijd als lid van…
LiveRecensies

We Are Open 2020 (dag 1): De hoogmis van de Belgische muziek

We Are Open heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren tot hét Belgische showcasefestival. Trix weet jaar op jaar een brede…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2019

Belgische muziek, of belpop, is een fenomeen waar je als Belgische muzieksite niet omheen kunt. En maar goed ook, want in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.