Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Panda Bear – “playing the long game”

Panda Bear kennen we in de eerste plaats als lid van Animal Collective, maar Noah Lennox presteert ook heel wat buiten de uren die hij aan zijn band besteedt. Met resultaat, want Person PitchTomboy en Panda Bear Meets The Grim Reaper zijn stuk voor stuk wervelende psychedelische soloplaten. De laatste tijd leek de magie helaas wat verloren. Zijn recentste album Buoys verveelde ons en kwam als een koude douche na zijn voortreffelijke ep A Day In The Homies. Gelukkig is er bij de leden van Animal Collective steeds iets nieuws om naar uit te kijken. Zo leverde Panda Bear in de tussentijd boeiende samenwerkingen af met onder andere Solange en Teebs, werkt hij momenteel aan een nieuw Animal Collective album en verrast hij ons af en toe met een single, zoals deze “playing the long game”.

De fans die Panda Bear dit jaar live aan het werk zagen, zullen het nummer zeker en vast kennen. In de Botanique konden we eerder al een liveversie horen van “playing the long game” en dat klonk toen bijzonder atypisch. Op de nieuwe single schuift Lennox zijn kabbelende psychedelische pop aan de kant en duikt hij in het trapgenre. De bassen gaan diep in het rood en de synths klinken ijskoud, maar boven de trapbeat verloochent Panda Bear zijn stijl niet; zijn impressionistische teksten galmen als van oudsher over de muziek. Echt aangrijpen doet “playing the long game” niet, daarvoor voelt het toch net iets te veel als een niemendalletje aan. Het is echter wel een leuk tussendoortje voor de fans.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

9 oktober 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief