Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Teebs ft. Panda Bear – “Studie”

Het is al vijf jaar geleden dat de Amerikaanse producer Teebs een nieuw album uitbracht, maar binnenkort is het weer zover. Op 25 oktober verschijnt Anicca via het prestigieuze label Brainfeeder. De muzikant wist te vertellen dat hij op een andere manier geïnspireerd is geraakt en nu open staat om met andere gear en instrumenten te experimenten, alsook samen te werken met andere artiesten. Dat kunnen we alvast afleiden op de tracklist, waar vermeldingen staan van onder andere Sudan Archives, Ringo Ancheta (bekend als MNDSGN) en Panda Bear. Die laatste krijgt een prominente rol op de single “Studie”, die nu te beluisteren is.

“Studie” klinkt ontzettend verfrissend. Zoals we gewend zijn van Teebs, klinken zijn beats ademend en vrij, maar tegelijk rijk, abstract en ergens wel jazzy. De invloed die Panda Bear op het nummer uitoefent, is groot. In de instrumentatie en productie horen we ergens wel zijn stempel, maar het zijn vooral de herkenbare vocals van het Animal Collective-lid die blijven kleven. Zijn galmende, jeugdige en warme stem is een perfecte match met de laidback, downtempo muziek van Teebs. Het is fijn om Panda Bear zo’n goede samenwerkingen te zien leveren (hij werkte recent al samen met Solange en Paul Maroon) en dat we binnenkort naar een nieuwe plaat van Teebs kunnen luisteren is nog beter nieuws!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Tracklist:

01. “Atoms Song” [Feat. Thomas Stankiewicz]
02. “Black Dove” [Feat. Sudan Archives]
03. “Shells”
04. “Threads” [Feat. Anna Wise]
05. “Studie” [Feat. Panda Bear]
06. “Mirror Memory”
07. “Prayers i”
08. “Prayers ii”
09. “Universe” [Feat. Daydream Masi]
10. “Marcel”
11. “Mmntm” [Feat. Ringgo Ancheta & Former Boy]
12. “Daughter Callin” [Feat. Pink Siifu]
13. “Slumber”
14. “Muted” [Feat. Thomas Stankiewicz]

19 september 2019

About Author

Jan Kurvers


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief