Features

Vijf tips voor Botanique in oktober

© CPU – Bert Savels

Het concertseizoen begint langzaam maar zeker terug op gang te komen, en zo komt de maand oktober al weer dichter in de buurt. Ook in de Botanique hebben ze weer heel wat in petto. We zullen de komende weken niet weg te slaan zijn uit de verschillende zalen van de Bota. Dit willen we dan ook graag delen met jou. We geven tickets weg voor vijf topconcerten in de Botanique. Hieronder tippen we ze met wat uitleg en op het eind ontdek je hoe je tickets kan winnen.

4 oktober – Pip Blom

Nederland heeft meer te bieden dan alleen maar tulpen, klompen en kroketten. Het Amsterdamse viertal Pip Blom maakt heerlijke lo-fi indierock, en zij mogen best een nieuwe nationale trots genoemd worden. Enkele maanden geleden brachten ze hun debuutalbum Boat uit, en die plaat werd meteen lovend ontvangen. Deze zomer stonden ze onder andere al op Reading & Leeds en Glastonbury, en binnenkort maken de VS en Mexico ook kennis met Holland’s finest. Het zal gezellig dansen en springen worden in de Witloof Bar!

14 oktober – Big Piig

Voor de betere poëzie in een huiselijk hiphop, jazz en r&b jasje moet je op 14 oktober bij Biig Piig zijn. Ze bracht haar jeugd door in Spanje maar heeft de Ierse nationaliteit. En o ja, ze leeft momenteel in Londen. Daar maakt ze onder meer deel uit van het NINE8 collectief, dat muziek en andere kunst voortbrengt vanuit de underground van de stad. Toch is het vooral solo dat ze de laatste jaren furore begint te maken. Met de dromerige sound van Big Fan Of The Sesh, Vol. 1 in 2018 en A World Without Snooze, Vol. 2 wist ze ons reeds te overtuigen. Op haar laatste single “Sunny” toont ze zich dan weer opgewekter dan ooit tevoren.

23 oktober – Circa Waves

© CPU – Bert Savels

Sinds de hitsingle “T-Shirt Weather” is het allemaal heel snel gegaan voor de Britten van Circa Waves. Sindsdien speelden ze zowat op elk festival en scoorden ze nog een paar bescheiden hitjes. Deze lente kwam er met What’s It Like Over There? een geweldig aanstekelijke plaat uit en dat komen de heren in oktober voorstellen in onze Botanique. Concerten van Circa Waves staan garant voor plezier, meezingen en vooral heel veel aanstekelijke gitaren. Allen daarheen dus!

30 oktober – Barrie

De naam Barrie klinkt fout, maar de muziek is dat allesbehalve. De naam omvat het project rond Barrie Lindsay dat dromerige indiefolk brengt met een boodschap. De dromerige vocals van Barrie in combinatie met het rijk instrumentarium geven de songs van de band punch en body om helemaal te overtuigen. Dreampop op zijn best dus, maar ook met doordachte teksten en vernieuwende invloeden. Zowel hippe lo-fi fans als ouderwetse Beach House fans zullen deze Barrie weten te smaken, en live zal dat sowieso heerlijk zijn.

31 oktober – Lauren Daigle

De Amerikaanse zangeres Lauren Daigle is in Amerika eigenlijk al een grote ster, maar in Europa is ze dat vooral sinds haar single “You Say” de radio haalde. De tweevoudige Grammy-winnares heeft met haar derde album Look Up Child records gebroken en mikt dus nu ook op de andere kant van de wereld. Inmiddels koos Studio Brussel haar single “Rescue” voor de campagne van De Warmste Week, waardoor haar tweede hit wel in de maak lijkt. Op Halloween zal ze ons geen stuipen op het lijf jagen, want warmte en gebondenheid staan bij haar centraal. Een perfect concert om in de natte herfstdagen wat gemoedelijkheid op te zoeken.

Voor elk van deze concerten kunnen we duotickets weggeven. Daarvoor moet je natuurlijk iets doen: stuur een screenshot met bewijs dat je onze Facebook-pagina leuk vindt of ons op Instagram volgt door naar wedstrijd@dansendeberen.be te mailen, samen met een antwoord op volgende vraag: Wat is de volledige naam van Barrie? Vermeld hierbij zeker het concert naar keuze als onderwerp en je gegevens! Veel succes en tot in de Botanique!

26 september 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief