Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Flume ft. Vera Blue – “Rushing Back”

Dj en producer Flume uit Australië had niet eens een bescheiden hitje te pakken met zijn alom gekende samenwerking met London Grammar van dit jaar. “Let You Know” werd nog opgevolgd door twee songs met Reo Cragun, en dat alles terwijl we zijn schitterende mixtape Hi This Is Flume van eerder dit jaar nog niet volledig verteerd hadden. Waar zijn vorige exemplaren in het rond knalden en ons steeds richting een schijnbaar nog onbestemde plaats loodsten, is de nieuwe single samen met Vera Blue iets rechtlijniger.

“Rushing Back” bevat nog steeds een karrenvracht atypische elektronica, maar door de poppy zanglijnen kunnen we ons niet ontdoen van het gevoel naar iets veel meer doorsnee te luisteren dan we gewend zijn en verlangen van Flume. Net zoals Vera Blue kampt met herinneringen die zich opdringen, ervaren ook wij enkele flashbacks naar de nummers waarop de Australiër het iets geschifter aanpakte. Maar nog steeds is het resultaat aanstekelijk en gewaagder dan velen in het genre weten neer te poten. Een deeltje van Flume’s eigenheid wordt hier ingeruild voor een portie pophooks, en ook al is dat wat zonde, het is haast onmogelijk om niet op te gaan in de sfeer.

Flume staat op donderdag 7 november in de Lotto Arena.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

26 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief