Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Flume – “Quits” & “Levitate” (feat. Reo Cragun)

Het grootste uitvoerproduct van Australië is misschien wel Flume. De dj en producer heeft tegenwoordig een wereldhit te pakken met zijn single “Let You Know” samen met London Grammar, maar daar laat de man het niet bij. In de studio is er duidelijk een nieuwe vriendschap ontstaan tussen Flume en de Amerikaanse rapper Reo Cragun. De twee maakten eerder al “Friends” en rond dat nummer bracht de dj vandaag iets wat lijkt op een ep’tje uit, met slechts drie nummers wel te verstaan. “Quits” en “Levitate” zijn twee heel verschillende nummers, maar blijven toch helemaal binnen de chaotische, elektronische stijl van Flume.

“Quits” is een soort mix van de beats “Friends” en het rustigere van “Let You Know”. We krijgen een piano, die wordt overstelpt door de experimentele geluiden die we gewoon zijn van Flume. De samples gaan – soms extreem – de hoogte in en de Australiër mixt met gemak r&b en zijn chaotische beats alsof het niks is, om die terug over te laten vloeien in de rustige piano die we aan het begin van het nummer kregen. Ongelofelijk hoe goed de man weer nadacht over hoe het nummer in elkaar zit.

“Levitate” is een heel andere koek. Hier spelen de rap invloeden een grotere rol en krijgen we samples die zomaar eens van een Kendrick Lamar of Anderson .Paak-album zouden kunnen komen. In de strofes althans, want in de refreinen is het gewoon weer helemaal de chaotische Flume-stijl. Ook hier speelt r&b een belangrijke rol en komt de stem van Reo Cragun er goed uit, en worden er stemeffecten à volonté gebruikt. Rond “Levitate” hangt meer dan op “Quits” een donkere sfeer, maar die klaart door het overvloedige gebruik van vrolijke samples helemaal op. Op beide singles laat de Australiër zich nog maar eens van zijn beste kant zien en, misschien nog belangrijker, toont hij ons dat hij er na zijn pauze meer dan ooit terug staat.

Flume staat op donderdag 7 november in de Lotto Arena.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek!

1121 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

DOUR 2022 lost eerste namen: Angèle, Flume, black midi en veel meer!

Het is vandaag een mooie dag voor het Belgische festivallandschap, want nadat Rock Werchter vanochtend de komst van The Killers bevestigde, zijn…
AlbumsRecensies

Kris Dane – Levitate (★★★★): Ronddwalen in hogere sferen

Na een handvol prachtplaten (Rose Of Jericho, Golden Rain en het recentere U.N.S.U.I.) en bijdragen aan verschillende projecten zoals onder meer Individual…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.