Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brittany Howard- “13th Century Metal”

Nu de befaamde rock ‘n’ roll band Alabama Shakes op een laag pitje staat, vond frontvrouw Brittany Howard de tijd om solomateriaal op ons af te vuren. Eerste single “History Repeats” was allesbehalve een herhaling van wat we al gewend waren van deze muzikante, en na het zachtere “Stay High” en “He Loves Me” vol gelaagde soulvibes brengt ze nog een nieuwe single uit vlak voor de release van haar debuutplaat Jaime. Op 20 september is het zover, en de kans is groot dat we daar effectief verliefd op kunnen worden.

“13th Century Metal” klinkt weinig middeleeuws, maar eerder postindustrieel door al die noisy elektronica die ons vanaf het begin zowel lichtjes op de zenuwen werkt als nieuwsgierig maakt naar wat Howard hiermee van plan is. De Amerikaanse haalt een speech boven en ratelt die vol passie af. Ze heeft duidelijk iemand te overtuigen en blijft haar boodschap van verdraagzaamheid herhalen tot de liefdesbrainwash compleet is. Dat we allemaal broeders en zusters zijn, is nu zeker opgeklaard en we zullen onze portefeuille al maar bovenhalen om ons lidmaatschap in de Howardkerk te bevestigen. Muzikaal niet per se het meest uitdagende solo-exemplaar van de dame tot nu toe, maar krachtig is het vast en zeker.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

17 september 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief