Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brittany Howard – “Stay High”

Nu Alabama Shakes even op een laag pitje staat, gaat frontvrouw Brittany Howard helemaal haar eigen weg. Ze brengt namelijk later dit jaar een eerste soloplaat uit. Jaime heet dat album en het verschijnt binnen iets meer dan twee maanden, op 20 september om exact te zijn. Daaruit kregen we ondertussen ook al een eerste single, “History Repeats”, en nu volgt daar “Stay High” op. Extra leuk feitje, in de clip voor het liedje doet niemand minder dan Terry Crews mee. Hij kwam op uitnodiging van Howard naar haar geboortedorp om daar de clip op te nemen.

Het nummer gaat dan ook over de vader van Howard en alles in het nummer voelt als een mooie ode. Familie en vrienden spelen mee in het filmpje en net dat maak het allemaal veel persoonlijker. We kunnen begrijpen dat Howard hiervoor even haar band liet voor wat hij is, dit komt uit het hart. “Stay High” is een heel zacht rockliedje geworden met een enorm aanstekelijk refrein dat zich voor je het goed en wel beseft meteen in je hoofd nestelt. Meer dan wat soul/rock vibes zit er wel niet in en dus blijven we op sommige momenten op onze honger zitten. Iets meer durf had deze song misschien goed gedaan, maar “Stay High” is vooral een zachte ode en in dat opzicht is Howard alvast geslaagd.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 juli 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief