Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Brittany Howard – “History Repeats”

De frontvrouw van een van de meest gerenommeerde rock ‘n’ roll bands doet het tegenwoordig solo. Alabama Shakes ken je gegarandeerd van songs als “Hold On”, waar ze het dan ook ver mee schopten. Steunpilaar van die band, Brittany Howard, bracht nu “History Repeats” uit, en daarmee kondigt ze ook ineens de release van haar debuutplaat aan. Op 20 september zal Jaime uitkomen en het is misschien wat voorbarig, maar na deze klepper zien we ons al helemaal verliefd worden op Jaime. 

De intro van “History Repeats” kon nog uitdraaien op zowat alles. Eigenlijk hebben we geen idee wat we hadden verwacht, maar die zomerse gitaarloopjes waren een uiterst aangename verrassing. Surprise twee komt er dan nog aan met Brittany’s stem die heel nonchalant en schijnbaar ongeïnteresseerd over de instrumentals gedrapeerd wordt. Net dat maakt de sound zo interessant en geeft het zelfs een funky kantje. Het nummer bouwt op naar meer en meer intrigerende lagen en mondt uit in zinderend drukke zang, opgevolgd door een groovy gitaarslotstuk. “History Repeats” is in ieder geval geen herhaling van wat we gewend zijn van deze dame. Jawadde. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

25 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief