Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey – “Graveyard”

Het is zo goed als een jaar geleden dat Halsey een fantastische show neerzette in de AB, maar sindsdien heeft de zangeres niet stilgezeten. Enkele weken na haar passage in Brussel bracht de Amerikaanse zangeres “Without Me” uit; een breakupsong die ze schreef nadat het gedaan was met rapper G-Eazy, met wie ze eerder “Him & I” maakte. Het grappige daaraan is dat de twee al terug samen waren tegen dat de single uitkwam. Intussen in G-Eazy al lang terug passé, maar de zangeres vond haar geluk snel elders. Inmiddels bracht ze ook met haar nieuwe vriend Yungblud een nummer uit; de twee werden op “11 Minutes” geholpen door Travis Baker. Half mei bracht de zangeres nog een solosingle uit. Op “Nightmare” combineerde ze popmuziek met rock en punk, maar ook op haar nieuwste single horen we invloeden uit andere genres dan popmuziek.

“Graveyard” lijkt een nummer te worden op akoestische gitaar, maar al snel horen we ook Spaans aandoend ritmisch geklap. De zogenaamde palmas doet denken aan Rosalía, maar Halsey komt wat stoerder over dan de Spaanse. De zangeres zingt erover dat ze haar geliefde onvoorwaardelijk zou volgen, ook als dat haar dood zou worden. “Graveyard” is opnieuw een mooie popsong waarbij Halsey elementen uit andere stijlen betrekt, maar voor ons is het nummer net iets te braaf om helemaal te overtuigen. Wie terugblikt op Badlands, haar debuutalbum uit 2015, merkt meteen op dat Halsey anno 2019 veel toegankelijker is geworden en misschien meer hitgericht te werk gaat.

“Nightmare” en het nieuwe “Graveyard” zijn de eerste twee singles van Halsey’s derde album Manic.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey - "So Good"

De naam van Halsey hebben we de afgelopen weken vaak zien passeren op sociale media. De Amerikaanse zangeres had ruzie met haar…
2021FeaturesInstagram

De 13 beste albumhoezen van 2021

‘Don’t judge a book by its cover’ en hetzelfde geldt voor albums. Toch kunnen we er niet onderuit dat vooral albumhoezen onze…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.