Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey – “Graveyard”

Het is zo goed als een jaar geleden dat Halsey een fantastische show neerzette in de AB, maar sindsdien heeft de zangeres niet stilgezeten. Enkele weken na haar passage in Brussel bracht de Amerikaanse zangeres “Without Me” uit; een breakupsong die ze schreef nadat het gedaan was met rapper G-Eazy, met wie ze eerder “Him & I” maakte. Het grappige daaraan is dat de twee al terug samen waren tegen dat de single uitkwam. Intussen in G-Eazy al lang terug passé, maar de zangeres vond haar geluk snel elders. Inmiddels bracht ze ook met haar nieuwe vriend Yungblud een nummer uit; de twee werden op “11 Minutes” geholpen door Travis Baker. Half mei bracht de zangeres nog een solosingle uit. Op “Nightmare” combineerde ze popmuziek met rock en punk, maar ook op haar nieuwste single horen we invloeden uit andere genres dan popmuziek.

“Graveyard” lijkt een nummer te worden op akoestische gitaar, maar al snel horen we ook Spaans aandoend ritmisch geklap. De zogenaamde palmas doet denken aan Rosalía, maar Halsey komt wat stoerder over dan de Spaanse. De zangeres zingt erover dat ze haar geliefde onvoorwaardelijk zou volgen, ook als dat haar dood zou worden. “Graveyard” is opnieuw een mooie popsong waarbij Halsey elementen uit andere stijlen betrekt, maar voor ons is het nummer net iets te braaf om helemaal te overtuigen. Wie terugblikt op Badlands, haar debuutalbum uit 2015, merkt meteen op dat Halsey anno 2019 veel toegankelijker is geworden en misschien meer hitgericht te werk gaat.

“Nightmare” en het nieuwe “Graveyard” zijn de eerste twee singles van Halsey’s derde album Manic.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

733 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Juice WRLD & Halsey - "Life's a Mess"

Juice WRLD was goed op weg om een absolute wereldster te worden. Met “Lucid Dreams” lukte hem in 2018 de doorbraak en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marshmello & Halsey - "Be Kind"

Als er iemand een abonnement heeft op het scoren van radiohits, dan is dat zonder enige twijfel Marshmello. De man met de…
LiveRecensies

Halsey @ Lotto Arena: Energiegeladen afscheid

De Amerikaanse zangeres Halsey besloot na twee succesvolle albums om nog wat meer te experimenteren op haar derde lp en dat bleek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.