Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey – “Graveyard”

Het is zo goed als een jaar geleden dat Halsey een fantastische show neerzette in de AB, maar sindsdien heeft de zangeres niet stilgezeten. Enkele weken na haar passage in Brussel bracht de Amerikaanse zangeres “Without Me” uit; een breakupsong die ze schreef nadat het gedaan was met rapper G-Eazy, met wie ze eerder “Him & I” maakte. Het grappige daaraan is dat de twee al terug samen waren tegen dat de single uitkwam. Intussen in G-Eazy al lang terug passé, maar de zangeres vond haar geluk snel elders. Inmiddels bracht ze ook met haar nieuwe vriend Yungblud een nummer uit; de twee werden op “11 Minutes” geholpen door Travis Baker. Half mei bracht de zangeres nog een solosingle uit. Op “Nightmare” combineerde ze popmuziek met rock en punk, maar ook op haar nieuwste single horen we invloeden uit andere genres dan popmuziek.

“Graveyard” lijkt een nummer te worden op akoestische gitaar, maar al snel horen we ook Spaans aandoend ritmisch geklap. De zogenaamde palmas doet denken aan Rosalía, maar Halsey komt wat stoerder over dan de Spaanse. De zangeres zingt erover dat ze haar geliefde onvoorwaardelijk zou volgen, ook als dat haar dood zou worden. “Graveyard” is opnieuw een mooie popsong waarbij Halsey elementen uit andere stijlen betrekt, maar voor ons is het nummer net iets te braaf om helemaal te overtuigen. Wie terugblikt op Badlands, haar debuutalbum uit 2015, merkt meteen op dat Halsey anno 2019 veel toegankelijker is geworden en misschien meer hitgericht te werk gaat.

“Nightmare” en het nieuwe “Graveyard” zijn de eerste twee singles van Halsey’s derde album Manic.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1232 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Halsey - "The End"

Het moet je maar overkomen dat je achternaam Frangipane is en je glutenintolerant bent. Halsey, ofwel Ashley Frangipane, zal dus niet kunnen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucy Blue - "Graveyard"

Als er echt talent aanwezig is, dan wordt dat uiteindelijk ook altijd opgemerkt. Vraag dat maar aan de Ierse Lucy Blue, die…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.