Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Halsey – “Nightmare”

In september stond de Amerikaanse zangeres Halsey nog in een binnen minuten uitverkochte Ancienne Belgique om haar Hopeless Fountain Kingdom-era af te sluiten. Met het album bevestigde ze haar populariteit en met single “Without Me” scoorde ze haar eerste solohit in ons land, waarvoor ze uiteindelijk een gouden plaat in ontvangst mocht nemen. Na een pauze, waarin ze haar creativiteit weer de vrije loop liet, is ze nu terug voor het derde hoofdstuk van haar carrière met haar derde langspeler.

Bij elke single heeft Halsey een concept klaar en dat is bij “Nightmare” niet anders, want bij de lancering hoort ook meteen een straffe videoclip, waarin enkel vrouwen te zien zijn. Het nummer zelf is een echt popexemplaar, dat ook zeer kleine aanwijzingen van rock en punk bevat. Zo is het refrein een echte poprave en laat Halsey zich er helemaal in gaan. Het doet zelfs wat denken aan Avril Lavigne, maar ook Billie Eilish’s succes lijkt invloed gehad te hebben op de sound. Al bij al een zeer krachtige single, die allesbehalve een nachtmerrie is en onze aandacht helemaal weet te grijpen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

17 mei 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief