Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Almighty Mighty – “Idle Away Time”

Dat Gentse project rond producers Michélé De Feudis (Horses on Fire) en Stéphane Misseghers (dEUS, Soulwax), die negen andere topmuzikanten onder hun vleugels namen, onze interesse gewekt heeft, is een understatement. De ep die er zit aan te komen, gaat volgens ons heel wat potten breken (zowel in het Belgische muzieklandschap als ver daarbuiten). Zo waren we ook met vorige single “Death Parade” helemaal mee.

Net als op die vorige single horen we op “Idle Away Time” invloeden van kleppers uit de jaren ’90 als Massive Attack, Portishead en Hooverphonic. En ook hier slaat het elfkoppige orkest onder leiding van Vanbergen en Misseghers de bal meer dan raak. We krijgen een zweverig donker nummer, gedragen door een vette synthesizer en voornamelijk de engelenstem van Michélé De Feudis, aangevuld met enkele sterke backings. Met “Idle Away Time” brengt Almighty Mighty een catchy, donkere popsong uit die na het luisteren blijft nazinderen. Ze zijn catchy, interessant en dat die ep zal inslaan als een bom is meer dan zeker.

Facebook

13 september 2019

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief