Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “I Really Wish I Hated You”

Hoe moeilijk is het voor een band als blink-182 om relevant te blijven in tijden waarin poppunk niet meer zo hip is als tien jaar geleden? Als we afgaan op de nummers die ze al uitbrachten voor hun negende album Nine, kunnen we zeggen heel moeilijk. “Blame It On My Youth” en “Darkside” waren platte poprockers, “Happy Days” haalde de nostalgie boven en klonk uitstekend en dan was er nog “Generational Divide” dat in net geen minuut een hardcoreversie van de band neerzette. Het klonk dus allemaal niet super slecht, maar met “I Really Wish I Hated You” vrezen we dat het schip toch gezonken is.

We weten ook niet waar blink deze lege lyrics blijft halen, maar ook “I Really Wish I Hated You” gaat over niets. En dan hebben we het nog niet over het muzikale aspect van de song gehad. De intro lijkt uit een Martin Garrix song te komen, tot er dan toch wat gitaren en percussie in het geheel komen, maar de toon is helaas al gezet. Het klinkt allemaal zeer gefabriceerd en we zijn al heel blij dat er tijdens het refrein geen EDM-drop komt. Maar zelfs de iets stevigere gitaren kunnen dit gebouw niet stabiliseren, na een tweede strofe stort het gewoon als een kaartenhuis in elkaar. Slap en zonder enige durf, blink zal hiermee zeker geen potten breken.

Nine verschijnt op 20 september; of dat iets is om naar uit te kijken, is een ander verhaal. Wie liever blink hoort zoals het zou moeten klinken, luistert beter naar de laatste van Angels & Airwaves.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…
AlbumsRecensies

Alkaline Trio - E.P. (★★★): Goedgekeurd goedmakertje

Sinds 1996 brachten ze behoorlijk frequent muziek uit, maar zanger Matt Skiba ging Tom DeLonge vervangen bij blink-182. In 2018 kwam er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Found Glory - "Greatest Of All Time"

29 mei 2020, kruis de datum aan in je agenda als je fan bent van New Found Glory. Dan komt Forever and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.