Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “Darkside”

We blijven een haat-liefderelatie onderhouden met het drietal dat zichzelf blink-182 noemt. Sinds het vertrek van Tom DeLonge en het vervoegen van Matt Skiba heeft blink-182 al heel wat wenkbrauwfronsend materiaal uitgebracht, met een herwerkte versie van “What’s My Age Again” met Lil Wayne als laatste dieptepunt. De band leek wel terug de draad opgepikt te hebben met enkele fijne singles. Zo was “Blame It On My Youth” nog eerder een slappe eerste single, maar “Generational Divide” was dan weer heel hard en “Happy Days” wist ons te bekoren met het zomerse refrein. Gemengde gevoelens dus, en vandaag kondigt de band een nieuw album aan. Op 20 september verschijnt NINE en daaruit is “Darkside” de vierde single.

“Darkside” kan je alvast heel letterlijk nemen, want deze song is een donkere bladzijde van het nieuwe album. Platte productie, een slap refrein en heel inspiratieloze lyrics. Nee, met deze song slaat blink-182 de bal opnieuw mis. De drums voelen veel te braaf en en de strofes lijken te komen van een of andere boyband. We willen niet de Jonas Brothers aan het werk zien, we willen snedige songs! Ook hier wordt geopteerd voor hoge vocals, en met de capaciteiten van de twee frontmannen indachtig, kunnen we nu al stellen dat dat live echt niet goed komt. Toegegeven, we hadden onze verwachtingen misschien iets te hoog gelegd voor die nieuwe plaat… Twee op vier voorlopig; benieuwd wat de rest zal geven.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsFeatured albumsRecensies

blink-182 - ONE MORE TIME... (★★★½): Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken

Dat blink-182 terugkwam in de oude bezetting, was een van dé muzikale nieuwtjes van 2022. Single “EDGING” beklonk de wederopstanding van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.