Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “Generational Divide”

Als er iets is waarin blink-182 dit jaar al uitblonk, moet het ontgoochelen en trouwe fans tegen de schenen schoppen zijn. We hebben het al weken moeilijk de frons, door de aangekondigde tour met Lil Wayne, van ons voorhoofd te krijgen, en ook de laatste worp “Blame It On My Youth” bracht weinig soelaas. Nostalgie is echter een hardnekkig beestje, dat zich niet zomaar laat verdelgen. Met een gezonde dosis scepsis wagen we ons vandaag aan opvolger “Generational Divide”, die hopelijk weinig zegt over het toekomstperspectief dat de Californiërs voor ogen hebben…

Naar analogie met “Built This Pool” en “Brohemian Rhapsody” van op California (2016) besluit blink-182 het in 2019 ook te doen met korte en krachtige intermezzo’s. En het eerste intermezzo klinkt best fijn. “Generational Devide” gaat van start met de nodige panache, door Travis Barker die een lekker oldschool punkbeat uit zijn tuig weet te toveren. Mark Hoppus valt even later in, en wordt al snel overstemd door gekunstelde zanglijnen van Matt Skiba, die wat te veel op het geheel blijven drijven dan erin opgaan. Het hyperkinetische drumwerk dat het sluitstuk vormt van deze korte song, roept echter voldoende nostalgie op om ons vlotjes over de streep te trekken. Zo mag blink-182.0 voor ons alvast blijven klinken.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Alkaline Trio - E.P. (★★★): Goedgekeurd goedmakertje

Sinds 1996 brachten ze behoorlijk frequent muziek uit, maar zanger Matt Skiba ging Tom DeLonge vervangen bij blink-182. In 2018 kwam er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Found Glory - "Greatest Of All Time"

29 mei 2020, kruis de datum aan in je agenda als je fan bent van New Found Glory. Dan komt Forever and…
AlbumsRecensies

blink-182 - NINE (★): Nobody likes you when you're 43

Blink-182 brengt dit jaar de achtste langspeler uit hun carrière uit, en heeft besloten dat album NINE te noemen. Tot zover de beste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.