Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single blink-182 – “Blame It On My Youth”

Wat is er in godsnaam aan de hand met blink-182? Onze jeugdhelden vervingen in 2015 originele zanger Tom Delonge door Matt Skiba, en weten sindsdien al onze nostalgische momenten vakkundig aan gort te slaan. Het eerste album sinds Tom Delonge California (2016) klonk helemaal anders, maar blink-182- én Alkaline-Triofan zijnde wist deze beer die worp best nog te pruimen. Live doet Skiba alvast gewoon verder waar hij goed in is, zijnde ongezien en ongehoord ontgoochelen, maar wat we deze week te horen kregen, sloeg werkelijk alles.

We hopen dat het internet in Californië een goede maand heeft platgelegen, want vijf weken na April Fools Day kwam Blink met de aankondiging dat ze gingen touren met Lil Wayne. Toen we na enkele uren schaterlachen eindelijk bekomen waren, kwam als klap op de vuurpijl een herwerkte versie van “What’s My Age Again” online met – jawel – Lil Wayne als ‘special guest’. We bewieroken Skiba alvast dat hij eindelijk de intro van het nummer in z’n vingers heeft, maar daarmee is alles gezegd. Resultaat is de song die we al twee decennia kennen, aangevuld met totaal van de pot gerukt en onverstaanbaar gemompel. ‘Tenenkrullend’ is in dit geval een understatement met grote U.

Dan maar een single die blink-182 alleen heeft opgenomen horen we je denken? Too bad. “Blame It On My Youth” klinkt als een kind dat de rede ‘Waar is den tijd dat…’ in z’n mond neemt: totaal belachelijk. Voor de intro opteren de Californiërs deze keer voor Travis Barker die zijn gekende overkill mag plegen, aangevuld met een kinderlijk synthgeluid. De song evolueert later in een boybandachtig niemendalletje met inspiratieloze lyrics, aangevuld met stadiongeluid à la Imagine Dragons. Met de vocale capaciteiten van Mark Hoppus en Matt Skiba in het achterhoofd, verheugen we ons alvast op een liveversie van de song.

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Superlove - "btw! i adore u"

Superlove is een noisepop trio uit Bristol. Sinds hun ontstaan in 2018 doen ze voornamelijk dienst als voorprogramma voor poppunk-bands zoals Stand…
AlbumsRecensies

Alkaline Trio - E.P. (★★★): Goedgekeurd goedmakertje

Sinds 1996 brachten ze behoorlijk frequent muziek uit, maar zanger Matt Skiba ging Tom DeLonge vervangen bij blink-182. In 2018 kwam er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single New Found Glory - "Greatest Of All Time"

29 mei 2020, kruis de datum aan in je agenda als je fan bent van New Found Glory. Dan komt Forever and…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.