Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang – “Steentje”

West-Vlaamse woordkunstenaar Brihang heeft eindelijk nieuw werk aan ons voor te stellen. De poëzie op een beat die Boudy Verleye ons serveert wordt al jaren gesmaakt door menig West-Vlaming, maar StuBru doet er alvast alles aan om het koninkrijk van de jonge rapper uit te breiden. Brihang won in 2014 dan ook De Nieuwe Lichting, en was deze week Catch of the Day. Een dikke twee jaar na zolangmogelijk (2016) breekt Verleye de stilte, en doet ons hopen dat hij dat na “Steentje” zo snel mogelijk terug zal doen.

Brihang is een man die van metaforen zijn werktuig heeft gemaakt, en dat is ook voor “Steentje” niet anders. Die kiezel staat dit keer voor levensgebeurtenissen die je je hele leven meeneemt, als een steentje in je schoen dat je tijdens een wandeling ferm weet te plagen. Op een mysterieuze en repetitieve sample zet Brihang onze muzikale en filosofische ziel weer drie minuten aan het werk. Dat doet hij met een heerlijk herkenbaar gepalaver, gedresseerd op een frisse salade van verse beat. Heerlijk laidback nummertje waar je (lik gewente) weer zelf de gewichtigheid van kan bepalen.

Brihang speelt op 24 oktober in de Ancienne Belgique, waar de gordijnen van de Box door de hoge vraag al omhoog zijn gehesen.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Brihang @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Concertzaal): Steen(tje)goede performance

Als je tegenwoordig nog een Vlaming vindt die niet over Brihang gehoord heeft, dan vraag je die of hij al tien jaar…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.