Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Square 1”

Het gaat tegenwoordig snel voor Mahalia. Nog maar in 2017 bracht de jonge Britse zangeres haar doorbraaksingle “Sober” uit en sinds toen steeg haar populariteit zienderogen. Met haar 21 lentes bereikte ze ondertussen al een plekje op de shortlist van de prestigieuze BBC Sound of 2019-prijs en trad ze over de hele wereld op. Haar tour bracht Mahalia onder andere naar de Ancienne Belgique en deze zomer mocht de zangeres in de KluB C op Rock Werchter het beste van zichzelf geven. Tijd om aan al die populariteit tegemoet te komen, moet de jongedame gedacht hebben, want op 6 september brengt ze alweer een nieuw album uit. Daarvan kregen we een paar weken geleden al “Simmer” te horen en vandaag brengt Mahalia met “Square 1” een nieuw voorproefje van Love and Comprise.

Waar “Simmer” eerder een zwoel dancenummer werd, heeft Mahalia met “Square 1” de beats ingeruild voor een jazzy piano. Een totaal andere sound dus, maar ook deze single werd een zomernummer pur sang. De zangeres laat nog maar eens zien dat r&b echt wel haar ding is, en begeleid door een soul-beat doet de song ons ergens aan Jorja Smith denken. Zeker wanneer Mahalia op een moment een stukje vertelt in plaats van zingt, komt de gedachte van die andere Londense r&b-zangeres snel naar boven. Gelukkig blijft Mahalia wie ze is en gooit ze er tegen het einde nog een paar blazers tegenaan. “Square 1” werd wederom een zwoel zomernummer, maar hier zijn het de chille r&b vibes die de bovenhand nemen op de beats.

Op 6 september verschijnt Love and Comprise. Dat album zal ze op 19 december voorstellen in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter/ Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 augustus 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief