Live, Recensies

Mahalia @ Ancienne Belgique (AB): Opklaring voor de popwereld

© CPU – Larissa Zenner

Ontdekt door Ed Sheeran als tiener, een eerste album op 18-jarige leeftijd en een hele metamorfose van muziekstijl. De Britse Mahalia is nog jong, maar is overduidelijk vastberaden om het te maken. De zonneschijn van de Britse soul en R&B-wereld stond gisterenavond nog eens in Brussel op het podium en mocht tonen waarom ze stilaan aan het doorbreken is. Volgende zomer staat ze dan ook op Rock Werchter en zal ze haar volgende stap in wereldfaam zetten. We zeggen het al een tijdje, maar sinds gisteren weten we het zeker… Mahalia is een blijver en gaat nog grotere zalen vullen.

Jvck James mocht gisterenavond voor het laatst voor Mahalia op deze tour openen. Met een gitarist aan zijn zijde liet de sympathieke Brit zijn stem het werk doen. Jammer genoeg was de set qua opbouw en muziek iets te eentonig en waren zijn vocale uithalen soms wat te veel van het goede. Slecht klonk het nooit, maar trop is soms echt trop. Dat we toch konden genieten van zijn optreden kunnen we niet ontkennen, maar het mocht iets beter gedoseerd worden en wat spannender in elkaar gestoken worden. Misschien klopt het plaatje met meer muzikanten wel helemaal.

© CPU – Larissa Zenner

Met een band op tour gaan, dat was hetgeen waar Mahalia al een tijdje van droomde zo vertelde ze ons eens in een interview. Op deze tour is het dan eindelijk zover en zo stonden er vier muzikanten op podium toen Mahalia aan haar openings-interlude begon. Veel werk hadden ze in het begin wel niet, want openingsnummer “Back Up Plan” werd helemaal acapella gezongen. Een slimme zet zo bleek, want zo was de toon van de show meteen al aardig gezet. Het moest allemaal laidback, relaxed en persoonlijk overkomen en dat deed het ook.

Het begin van de show werd gekenmerkt door smooth nummers die door een mooie opbouw uitgroeiden tot echte vibes. Zo kon het frisse “Honeymoon” door zijn leuke beats en schattige tekst overtuigen en kreeg “Proud Of Me” een ontzettend strakke live versie, die de cirkel helemaal rond maakte. De sluwe sfeeropbouw wierp stilaan zijn vruchten af en kreeg ook steeds meer mensen mee in het verhaal, waardoor de oren en ogen van begin tot einde op de protagoniste van de avond gericht werden. Dat het kleine foutje in het voor de rest perfect uitgevoerde “Silly Girl” dan opviel, leek niemand dan ook te storen want haar charmante zelve loste dat voortreffelijk op.

© CPU – Larissa Zenner

Verhalen vertellen is iets wat de jonge zangeres al een tijdje doet tijdens haar show, maar zelden waren ze zo grappig en charmant als deze keer. Zo gaf ze voor elk nummer wat context en toonde ze dat ook een job als stand-up comedian haar goed af zou gaan. Maar we horen Mahalia uiteraard het liefst zingen, want dat kon ze gisterenavond alweer behoorlijk goed. Neem het jeugdige “Seventeen”, waarin ze zichzelf op de gitaar begeleidde. Ze haalde zonder problemen loepzuiver hoge tonen die ons kippenvel bezorgde. Met de ballade “Good Reason” lukte het haar ook helemaal en stonden de haren van ons berenvachtje kaarsrecht. Schoon.

Richting het einde van de show nam de dynamiek wat meer toe en kregen we een Mahalia te zien die straalde van kop tot teen. Terecht ook want nummers als “Do Not Disturb”, “Hold On” en “One Night Only” blonken uit en lieten Mahalia helemaal glunderen. Uiteraard waren het wel de slotnummers “Sober” en “Wish I Missed My Ex” die uiteindelijk met de pluimen gingen lopen, maar dat was in haar voorbije shows ook zo. Geen verrassing dus, maar opnieuw twee hoogtepunten die de show helemaal kleurden.

© CPU – Larissa Zenner

Mahalia is wat ons betreft een opklaring in de pophemel en een montere verschijning die we steeds weer opnieuw graag aan het werk zien door haar sympathieke en gezellige uitstraling. Ook gisteren was ze niet op haar mondje gevallen en babbelde ze er aardig op los. Voor de één is dat misschien iets te veel, maar wij luisteren telkens opnieuw graag naar haar ludieke verhalen en haar mooie stem. Voor haar show op Rock Werchter zouden we haar wel aanraden vooral de muziek te laten spreken, want ook zonder alle hilarische vertelsels is haar show een must see. Benieuwd wat dat in de toekomst nog zal geven.

Fan van de foto’s? Nog meer beelden van de show zijn op onze Instagram te vinden. Volgen is de boodschap!

Setlist:

Interlude

Backup Plan

No Pressure

Honeymoon

Proud Of Me

No Reply

Seventeen

Silly Girl

Care For Me

One Night Only

Do Not Disturb

Good Reason

Hold On

Surprise Me

Sober

Wish I Missed My Ex

19 april 2019

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief