Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia – “Cheat” (feat. JoJo)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Binnenkort is het zover, dan brengt de Britse zangeres Mahalia haar langverwachte tweede langspeler uit. Haar depuutplaat Love and Compromise zag drie jaar geleden het levenslicht en daarop maakten we kennis met haar zachte stem, scherpe sneren en haar neo-soul, r&b en popsound. Dat album was een groot succes voor de jonge zangeres en met name haar singles “Wish I Missed My Ex” en “What You Did” deden het uitermate goed. Na enkele tussentijdse ep’s is het dus bijna tijd voor het grote werk. Met “In The Club“, “Bag of You” en “Terms and Conditions” kregen we al een divers aanbod van wat we mogen verwachten op dat nieuw album en ditmaal schakelt ze de hulp in van Amerikaanse zangeres en actrice JoJo, die we het beste kennen van haar nillies hits “Too Little Too Late” en “Leave (Get Out)“.

Dat Mahalia niet veel geluk in de liefde lijkt te hebben, mochten we al eerder horen en nu is dat op “Cheat” ook niet anders. Op een nillies r&b-pop deuntje bezingt ze hoe een bedrieger niet meer kan geloven, want ‘once a cheat, always a cheat’. Mahalia’s zachte stem leunt perfect aan bij de muziek en vormt dan ook met de toevoeging van die van JoJo, in tegenstelling tot het liefdesleven, een match made in heaven. We worden terug in de tijd gestuurd en we horen dan ook deze nineties-nillies invloeden terug op de nieuwe muziek van Mahalia zoals we reeds bij “Terms and Conditions” mochten horen. Haal je flip-phone maar uit en neem het nummer op om in te stellen als je ringtone en geniet van het nummer wanneer je ex belt.

IRL komt uit 14 juli en komt deze voorstellen op 1 november in Paradiso in Amsterdam en 2 november in La Madeleine in Brussel.

Mahalia: Facebook / Instagram / Twitter / Website
JoJo: Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

141 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #41

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Ready"

We leerden gaandeweg dat het maken van een tweede langspeler geen vanzelfsprekende klus is voor heel wat muzikanten. Ook de Britse Mahalia,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mahalia - "Terms and Conditions"

Een klein jaar geleden kregen we van de Brits-Jamaicaanse zangeres Mahalia nog een sterke ep, Letters To Ur Ex, wat een betere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.