Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen – “Kel Tinawen”

De dagen zijn immer tropisch, als je Tinariwen harhaaldelijk opzet tenminste. Deze woestijnrockers in hart en nieren brengen oosterse instrumentatie met voor de doorsnee Belg onverstaanbare teksten. Op 6 september verschijnt hun volgende plaat Amadjar. Daar kregen we al het meeneuriebare “Taqkal Tarha” en het meer experimentele “Zawal” van te horen en nu brengt de band met “Kel Tinawen” een volgende single uit.

“Kel Tinawen” volgt de voetsporen in het woestijnzand van “Taqkal Tarha”. De zanglijnen brengen ons in hypnose en de vrouwenstemmen die de melodieën nog eens herhalen, maken het zonnegroetgehalte nog groter dan het al was. Om te eindigen krijgen we nog een goede portie gitaar die onze trance compleet maakt. Kortom, de magie van Tinariwen wordt hier volledig uit de doeken gedaan. Dat belooft voor Amadjar. 

Op zaterdag 26 oktober staat Tinariwen in Trix in Antwerpen en de dag erop houden ze halt in Het Depot in Leuven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief