Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen ft. Micah Nelson – “Taqkal Tarha”

Tinariwen gaat inmiddels al vele jaren mee en binnenkort is de band al toe aan de release van hun negende plaat. Amadjar komt uit op 6 september en de naam woestijnrock zal weer eens helemaal waargemaakt worden. Niet alleen betekent hun bandnaam ‘woestijnen’, ook trokken ze als nomaden door de woestijn om hun nieuwe muzikale creaties daar vorm te geven, en bij voorkeur nog onder de sterrenhemel. Nu al staat vast dat dat wederom zal resulteren in een authentieke plaat die je moeiteloos laat reizen naar die wonderlijke setting. Het proevertje “Taqkal Tarha” betekent alvast een eerste vrolijke zonnegroet in het Land van Ooit.

“Taqkal Tarha” zou enorm snel meezingbaar zijn, ware het niet dat we geen snars begrijpen van de taal. De zanglijn wikkelt zich dus snel om je heen en veel tijd heb je niet nodig om op te gaan in de exotische sfeer. Zorgeloos ga je aan het dansen en naar alle waarschijnlijkheid ook aan het meehummen als in een trance. Het nummer barst van de leuke details van de soort die je niet elke dag tegenkomt en dat versterkt het dartele aspect van “Taqkal Tarha” alleen maar verder. Al dat rondtrekken blijkt ook nu weer in hun typische, heel eigensoortige sound te resulteren. En die sound staat nog steeds als een huis  –alhoewel het soms ook wel begint te daveren door de uitbundige dansneigingen die “Taqkal Tarha” opwekt. De eerste glimp van het zanderige paradijs van Amadjar is veelbelovend; ons aftellen naar de septembermaand is hiermee in gang gezet.

Op zaterdag 26 oktober staat Tinariwen in Trix in Antwerpen en de dag erop houden ze halt in Het Depot in Leuven.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

12 juni 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief