Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen – “Tenere Den”

Er hangt altijd een bepaalde mystiek rond Tinariwen, want het levensverhaal van de band zou zomaar een film kunnen zijn. Al in 1979 werd de groep opgericht en ondertussen blijven de Malinezen muziek uitbrengen. Amatssou wordt het negende album van de band en daarop brengen ze een mix van hun kenmerkende desert blues en de vibrerende country music in Amerika. Daarvoor werd de hulp ingeroepen van de legendarisch producer Daniel Lanois (U2, Bob Dylan, Emmylou Harris, Peter Gabriel, Willie Nelson) waarmee ze vanop afstand samenwerkten. Het plan om op te nemen in de studio van Jack White of Lanois in Amerika werd door de pandemie teniet gedaan, waardoor ze in de woestijn van Algerije moesten opnemen. En dat hoor je aan alles in eerste single “Tenere Den”.

Het nummer brengt een hommage aan de Tuareg-revolutie in de Kel Adagh regio van Mali. “Tenere Den” begint meteen met de kenmerkende sound van de band en je wordt meteen in de Afrikaanse woestijn meegenomen. Een leuke groovy gitaar in combinatie met de Afrikaanse gezangen, geven het geheel zijn zomerse vibe zoals dat wel vaker het geval is bij Tinariwen. Hoewel de band bij momenten wat experimenteler durft te zijn, horen we hier vooral plezier en ook een bepaalde dansbare groove terugkomen. Hierdoor is “Tenere Den” een zeer gemoedelijke song met toch dat tikkeltje energie dat nodig is om je helemaal mee te slepen.

Op 10 juni speelt de band op Best Kept Secret in Nederland, wie ze liever in een zaal ziet kan op 29 juni naar Ancienne Belgique in Brussel.

Instagram / Twitter / Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3673 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Best Kept Secret 2023 (Festivaldag 2): Door het stof gehaald

De headliners van de tweede dag van Best Kept Secret waren niet de muzikanten op het podium, maar wel de zeer gegeerde…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen - "Ham Tinahghin Ane Yallah"

Niet lang nadat Tinariwen aankondigde hun eerste paar albums opnieuw uit te brengen, en dat deed met een ‘nieuw’ onuitgebracht nummer, krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.