Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tinariwen – “Zawal” (ft. Warren Ellis & Noura Mint Seymali & Jeiche Ould Chighaly)

Onze favoriete woestijnrockers van Tinariwen schijnen te weten dat de meeste Belgen niet fantastisch goed om kunnen met dit belachelijk warme weer. Om dat er eens in te komen wrijven, releaseten ze vandaag namelijk hun nieuwe tropische single “Zawal”. Vorige maand bracht Tinariwen de eerste single van Amadjar uit, hun nieuwe plaat die het levenslicht zal zien op 6 september.

Waar “Taqkal Tarha” een enorm meezinggehalte had – ware het niet dat de taal ons nog steeds parten speelt – is “Zawal” ietwat experimenteler. Tinariwen schotelt ons drukke gitaren en een iets ingewikkeldere zanglijn voor. Die andere insteek betekent niet dat Tinariwen ons deze keer niet zou weten te verwelkomen in hun zanderige paradijs. Integendeel, de bijzondere sfeer komt hierdoor misschien wel nog beter tot zijn recht. De fascinerende zonnegroet van de band maakt dat we de warmte iets beter kunnen verdragen en vooral nieuwsgierig worden naar de rest van Amadjar.

Op zaterdag 26 oktober staat Tinariwen in Trix in Antwerpen en de dag erop houden ze halt in Het Depot in Leuven.

Facebook

23 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief