Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The S.L.P. – “((trance))”

Serge Pizzorno is het best gekend als gitarist van Kasabian, maar sinds zijn creaties onder de naam The Loose Tapestries (samen met artistieke duizendpoot Noel Fielding) hadden we al in de gaten dat Pizzorno beschikt over heel wat geschifte creativiteit die genialiteit benadert. We waren dan ook erg enthousiast toen hij zijn soloproject The S.L.P. aankondigde, waarin hij al zijn muzikale eieren kwijt kan. Dat resulteerde al in een indrukwekkende eerste single, een zomertune, een ode aan alle Gary’s en nu ook in een trance.

“((trance))” heeft zijn naam niet gestolen. De betoveringsgraad ligt hoger dan de ongeziene temperaturen van de voorbije hittegolf. Dat deze single ook het treinverkeer stil zou kunnen leggen, is misschien een hyperbool, maar een intens en zwoel nummer is het wel. Pizzorno weet als geen ander hoe je genres moet mengen en sfeer kan scheppen. Het eindresultaat is weeral ultraverslavend en vernieuwend. Er is maar één zekerheid bij The S.L.P., en dat is dat hij telkens weer onverwachts uit de hoek komt.

Zijn debuutalbum The S.L.P. zal verschijnen op 30 augustus en die dag kan wat ons betreft niet snel genoeg aanbreken. Of Pizzorno die plaat ook aan het Belgische publiek zal voorstellen, valt nog altijd af te wachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
InstagramLiveRecensies

Kasabian @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Niet zwart-wit, maar fluogroen

De afgelopen jaren heeft Kasabian enkele moeilijke wateren doorvaren. Frontman Tom Meighan werd in 2020 uit de band gebonjourd nadat hij zich…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Kasabian - The Alchemist's Euphoria (★½): Enorm slap afkooksel van wat Kasabian ooit was

Juli 2020 zal voor altijd in de geheugens van de Kasabianfans gegrift staan. Zanger Tom Meighan werd toen namelijk uit de band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.