Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The S.L.P. – “((trance))”

Serge Pizzorno is het best gekend als gitarist van Kasabian, maar sinds zijn creaties onder de naam The Loose Tapestries (samen met artistieke duizendpoot Noel Fielding) hadden we al in de gaten dat Pizzorno beschikt over heel wat geschifte creativiteit die genialiteit benadert. We waren dan ook erg enthousiast toen hij zijn soloproject The S.L.P. aankondigde, waarin hij al zijn muzikale eieren kwijt kan. Dat resulteerde al in een indrukwekkende eerste single, een zomertune, een ode aan alle Gary’s en nu ook in een trance.

“((trance))” heeft zijn naam niet gestolen. De betoveringsgraad ligt hoger dan de ongeziene temperaturen van de voorbije hittegolf. Dat deze single ook het treinverkeer stil zou kunnen leggen, is misschien een hyperbool, maar een intens en zwoel nummer is het wel. Pizzorno weet als geen ander hoe je genres moet mengen en sfeer kan scheppen. Het eindresultaat is weeral ultraverslavend en vernieuwend. Er is maar één zekerheid bij The S.L.P., en dat is dat hij telkens weer onverwachts uit de hoek komt.

Zijn debuutalbum The S.L.P. zal verschijnen op 30 augustus en die dag kan wat ons betreft niet snel genoeg aanbreken. Of Pizzorno die plaat ook aan het Belgische publiek zal voorstellen, valt nog altijd af te wachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…
AlbumsRecensies

The S.L.P. - The S.L.P. (★★★★): Verwacht het onverwachte

The S.L.P. kan met zekerheid een van de meest geslaagde zijprojecten van het jaar genoemd worden. De band staat onder leiding van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The S.L.P. - "The Youngest Gary"

Dat Serge Pizzorno de gitarist van Kasabian is, weet iedereen die een beetje met muziek bezig is. Maar dat de man tegenwoordig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.