Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The S.L.P. – “The Youngest Gary”

Dat Serge Pizzorno de gitarist van Kasabian is, weet iedereen die een beetje met muziek bezig is. Maar dat de man tegenwoordig ook onder een andere naam muziek maakt, is nog relatief onbekend. Onder de naam The S.L.P., dat staat voor Serge Lorenzo Pizzorno, doet de Brit volledig zijn eigen ding en wie hem een beetje kent, weet dat hij een muzikale duizendpoot is van wie we de gekste dingen kunnen verwachten. Hier en daar horen we wel een paar Kasabian-invloeden, maar op debuutsingle “Favourites” liet Pizzorno samen met Little Simz hiphop en rock al hand in hand samengaan en ook “Nobody Else” was er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Ook op de nieuwste creatie van The S.L.P. krijgen we een onverwachtse combinatie en die pakt wederom goed uit.

Openen doet het nummer met een leuke riff en wanneer Pizzorno begint te zingen, komen de Kasabian vibes rechtstreeks naar boven. De synths en refreinen laten dan weer een hele andere kant zien en doen ons denken aan iets à la Gorillaz, en de baslijnen die we daarna krijgen, komen dat alleen maar ten goede. Met – soms zelfs Franse – achtergrondstemmen wordt de muziek geweldig ondersteund, waardoor The S.L.P. weer een klein meesterwerkje gemaakt heeft. “The Youngest Gary” klinkt funky, catchy en bevat toch de nodige gitaren, waardoor Pizzorno er toch maar weer in slaagt om twee totaal verschillende genres perfect te combineren.

The S.L.P. maakte verder bekend dat het debuutalbum The S.L.P. verschijnt op 30 augustus. Of Pizzorno dat aan het Belgische publiek zal voorstellen, valt nog af te wachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2198 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "SCRIPTVRE"

Even zag het ernaar uit dat het lot van Kasabian definitief bezegeld was. Zanger Tom Meighan werd in 2020 met zijn klikken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “ALYGATYR”

Kasabian is wedergekeerd! In afgeslankte vorm, weliswaar: toenmalig frontman Tom Meighan werd midden vorig jaar aan de kant gezet nadat bleek dat…
InstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.