Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle The S.L.P. ft. Little Simz – “Favourites”

Fans van Kasabian worden in de watten gelegd, maar (nog) niet met nieuw materiaal van de Britse band. Gitarist Serge Lorenzo Pizzorno heeft een soloproject op poten gezet en zijn muziek klinkt origineler dan de op zijn initialen gebaseerde naam waaronder hij die uitbrengt. Voor The S.L.P.’s debuutsingle heeft Pizzorno ook de rapster Little Simz gestrikt en “Favourites” is meteen een van onze favorietjes.

Het nummer klinkt als een dikke upgrade van Kasabian. The S.L.P. werkt met dezelfde basis en aanvankelijk had het evengoed een Kasabiansong kunnen zijn. Maar niets bleek minder waar, want het duurt niet lang vooraleer Pizzorno de meer chaotische richting uitgaat en vol overgave buiten de lijntjes kleurt. Serge gooit er hiphopinvloeden tegenaan en schuwt geen electroklankjes om het geheel een dansboost te geven. De man brengt “Favourites” tot een hoogtepunt met zijn geschreeuw dat gepaard gaat met een lawine aan felle klanken. En wanneer dat dan nog onverwachts wordt opgevolgd door een groovy hiphopmelodietje en de raps van Little Simz, is het plaatje compleet. The S.L.P. en Little Simz laten hiphop en rock in elkaar overvloeien alsof het een evidentie is. Het resultaat? Een debuut om duimen en vingers bij af te likken.

Pizzorno heeft de lat alvast torenhoog gelegd voor zijn volgende plaatjes. Benieuwd wat hij nog allemaal uit zijn hoed zal toveren om de single te evenaren die we nu al tot favoriet hebben gebombardeerd.

Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Glints: 'Wat mij aantrekt in muziek, is de opportuniteit om jezelf heruit te vinden'

Glints is on a roll. Nadat Jan Maarschalk Lemmens vorige zomer op Rock Werchter 2022 het publiek terug deed kennismaken met zijn…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.