Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “Used To Be Lonely”

Ook al zijn we al volledig gesmolten sinds Whitney enkele maanden geleden herbegon met het uitbrengen van hun mellow indieliedjes, toch kunnen we al niet meer wachten op de opvolger van hun vorige langspeler. Lang wordt ons geduld niet meer op de proef gesteld, want Forever Turn Around zal verschijnen op 30 augustus. Daarvan kregen we ondertussen alleen maar hoogvliegers te horen; teaser “FTA” werd opgevolgd door het breekbare “Giving Up” en “Valleys (My Love)” dat van dezelfde zoete aard is. Vandaag is er een volgende voorsmaakje, genaamd “Used To Be Lonely”.

“Used To Be Lonely” klinkt recht uit het hart en er zijn opnieuw bakken emoties mee gemoeid. Het zijn de subtiele dingen die deze single zo sterk maken: de gitaarlijnen op de achtergrond konden niet beter, de blazers komen hun charmante werk doen en de kleine, onverwachte akkoordkeuze vlak voor de tweede strofe trekt de laatste twijfelaars gegarandeerd over de streep. “Used To Be Lonely” is een pretentieloos, hoopvol klinkend nummertje geworden en de clip die ermee gepaard gaat zet dat mooie gevoel alleen maar kracht bij.

Op zaterdag 17 augustus kan je Whitney op Pukkelpop live aan het werk zien en op 19 november in de Ancienne Belgique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief