Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “Giving Up”

Drie dagen geleden loste Whitney met “FTA” een muzikale teaser naar hun nieuwe muziek, maar vandaag krijgen we dan ook eindelijk een eerste echte single te horen met “Giving Up”. De band uit Chicago maakte zojuist bekend dat de opvolger van Light Upon The Lake op 30 augustus zal verschijnen en de naam Forever Turn Around heeft meegekregen. Het album zal gaan over angst, verwarring en drugsgebruik. Met al een heleboel shows op de agenda, belooft het alweer een druk jaar voor de indiefolk groep te worden.

Op “Giving Up” gaan ze gewoon verder waarmee ze op Light Upon The Lake mee hadden opgehouden, namelijk met steengoede indiefolk. Het lo-fi karakter is andermaal aanwezig en de groep stelt zich weer heel breekbaar op. De opbouw van het nummer is subliem uitgewerkt en de verschillende instrumenten komen helemaal tot hun recht. De viool en de trompet geven “Giving Up” een mooi gouden randje en moeten niet onderdoen voor de gitaar. De drummende frontman Julien Ehrlich zorgt met zijn herkenbare en fragiele stem voor de kers op de taart. Een prachtige single van Whitney en een mooie voorbode van wat we op Forever Turn Around mogen verwachten.

Op zaterdag 17 augustus kan je Whitney op Pukkelpop live aan het werk zien.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 juni 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Whitney – “Giving Up””

  1. Gina Michiels schreef:

    Een drummende frontman, knap !!! Did I heard a little piece of Jazz ? Surprising…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief