Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “Valleys (My Love)”

Begin juni herbegon Whitney aan het laten smelten van ons hart met hun zachte indierock. Het was namelijk al drie jaar geleden dat we nog iets van deze mannen uit Chicago hadden gehoord, maar met teaser “FTA” en “Giving Up” kwam daar dus onlangs verandering in. Whitney pikte de draad zonder aarzelen weer op en vandaag kregen we een derde single van hun volgende langspeler te horen. Forever Turn Around komt uit op 30 augustus en ook al zal het gaan over zware thema’s als angst, verwarring en druggebruik, wij hebben er enorme goesting in.

Op “Valleys (My Love)” klinkt Whitney wederom breekbaar en ligt het smeltgehalte ook gevaarlijk hoog. Met lieflijke instrumentals en een hoge stem worden we kalmpjes aan meegevoerd naar een warme Whitney-bubbel waar we het liefst zo lang mogelijk in blijven ronddobberen. Wanneer het nummer na bijna vier minuten tot zijn einde komt, voelen we ons toch een tikkeltje bedroefd dat de vredige bel opengeprikt werd. De landing is vrij hard, maar gelukkig volgt de rest van de reis naar het mooie indiefolkland van Whitney op 30 augustus en in tussentijd is er de repeatknop.

Op zaterdag 17 augustus kan je Whitney op Pukkelpop live aan het werk zien en op 19 november in de Ancienne Belgique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

16 juli 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief