Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Whitney – “FTA”

Het is drie jaar geleden dat Whitney onze harten veroverde met zachte indierock boordevol emoties, en het lijkt er op dat ze hier dit jaar mee verder gaan. De band kondigde namelijk al heel wat liveshows aan, en vandaag verscheen er ook een video online onder de naam “FTA”. Een nieuw stukje muziek, dat ons moet warm maken voor een album dat later dit jaar zou verschijnen. Die nieuwe muziek kan je deze zomer misschien al horen wanneer ze op Pukkelpop spelen.

Veel gebeurt er niet op “FTA”, het lijkt eerder een interlude of intro op wat komen zal. Toch klinkt ook dit weer wondermooi omdat het zo zacht en breekbaar is. Het is vooral instrumentaal, met op het eind de kenmerkende vocals die ons helemaal laten verlangen naar meer muziek van de groep. De kamerpop van Whitney klinkt nog steeds even zoet en we kunnen dan ook niet anders dan deze track op repeat te zetten. Of deze “FTA” ook officieel een single is, moet nog blijken, maar dat we geprikkeld worden met deze twee en een halve minuten muziek, is nu al een zekerheid.

Update: Whitney maakte op Instagram bekend dat “FTA” een herwerking is van het laatste nummer op het album. Later deze week mogen we ons trouwens verwachten aan de leadsingle!

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

3 juni 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief