Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Not”

© Chris Stessens

Het zijn niet enkel de garagerock bands die al eens meerdere albums op een jaar durven uitbrengen. Big Thief doet het dit jaar ook. U.F.O.F. verscheen op 3 mei en nu maakt de band bekend dat ze op 11 oktober Two Hands zullen uitbrengen. Hun eerste plaat dit jaar was alvast een favoriet van heel wat critici, we zijn dus benieuwd of ze dat trucje tweemaal kunnen overdoen. Het is alvast een zusterplaat die iets vuiler en ruiger zou moeten gaan klinken en vandaag verschijnt met “Not” een eerste voorsmaakje. Het nummer zit al even in de setlist van de band en dus passeerde het ook op hun shows in de Botanique en op Best Kept Secret; vandaag is het eindelijk in studioversie te horen.

Maar liefst zes minuten duurt de non-edit versie van “Not” en dat is een genot voor het oor. Waar het in de eerste minuten nog tamelijk breekbaar en fragiel klinkt, zoals we Big Thief wel kennen, ontspoort het op het eind in een bont allegaartje van gierende gitaren. De gitaarsolo’s geven de songs van Big Thief een extra dimensie, maar ook de sterke vocals van Adrianne Lenker maken van dit nummer iets heel sterk. Het blijft meteen in je hoofd hangen door de kracht en intensiteit waarmee het gezongen wordt. Als Big Thief op dit elan verdergaat, wordt Two Hands een heel mooi album.

Dit weekend speelt de band op Pukkelpop en op 5 maart 2020 speelt de band in de Ancienne Belgique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 augustus 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief