Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Captain Loosely”

Het is nog maar tien dagen aftellen naar de release van de nieuwe plaat van Oh Sees, maar toch kregen we zonet nog een voorproefje van deze halfgare band. Face Stabber komt dus uit op 16 augustus, en daarvan kregen we al singles te horen uit zowat elke genre-uithoek: een creatie die de kaap van twintig minuten overschrijdt, het steengoede “Poisoned Stones” en een korte knalsessie. Kwestie van werkelijk alles eens gehad te hebben, is “Captain Loosely” een mysterieuze single vol elektronica geworden.

“Captain Loosely” klinkt weinig losjes. Oh Sees klinkt uiterst intrigerend door een overdosis aan elektronica die meer weg heeft van een woekering dan van een lijn. Het is zeker geen single om rustig op de achtergrond te laten spelen tijdens een zonnige picknick, want de sfeer is op z’n zachtst gezegd dreigend. De clip is dan ook bijna één lange memento mori die dat gevoel nog extra kracht bijzet. Heftig werk dat ons enthousiasme over de nieuwe plaat heeft aangevuld met enige ontsteltenis. Zo kennen we Oh Sees.

Op 1 september staat Oh Sees in een inmiddels uitverkochte Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

6 augustus 2019

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief