Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Captain Loosely”

Het is nog maar tien dagen aftellen naar de release van de nieuwe plaat van Oh Sees, maar toch kregen we zonet nog een voorproefje van deze halfgare band. Face Stabber komt dus uit op 16 augustus, en daarvan kregen we al singles te horen uit zowat elke genre-uithoek: een creatie die de kaap van twintig minuten overschrijdt, het steengoede “Poisoned Stones” en een korte knalsessie. Kwestie van werkelijk alles eens gehad te hebben, is “Captain Loosely” een mysterieuze single vol elektronica geworden.

“Captain Loosely” klinkt weinig losjes. Oh Sees klinkt uiterst intrigerend door een overdosis aan elektronica die meer weg heeft van een woekering dan van een lijn. Het is zeker geen single om rustig op de achtergrond te laten spelen tijdens een zonnige picknick, want de sfeer is op z’n zachtst gezegd dreigend. De clip is dan ook bijna één lange memento mori die dat gevoel nog extra kracht bijzet. Heftig werk dat ons enthousiasme over de nieuwe plaat heeft aangevuld met enige ontsteltenis. Zo kennen we Oh Sees.

Op 1 september staat Oh Sees in een inmiddels uitverkochte Botanique.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "If I Had My Way"

Alles went, ook een zoveelste naamsverandering. Osees, de band rond garage-psych-krauttovenaar John Dwyer, gaat intussen al een jaartje onder zijn huidige naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees - "Dreary Nonsense"

Er zijn nog zekerheden in het leven, en wel dat Oh Sees ook dit jaar enkele albums zal uitbrengen. Vandaag kondigde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.