Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Poisoned Stones”

Augustus 2019 kan nu al worden omschreven als een maand waarin de meest productieve garagerockbands elk een album uitbrengen. Ty Segall doet het op 2 augustus, en King Gizzard op 16 augustus. Ook op 16 augustus de nieuwe van Oh Sees. Face Stabber belooft een heuse dubbelaar te worden, iets om hard naar uit te kijken dus. We kregen eerder al een eerste ‘single’ van meer dan twintig minuten, en vandaag volgt een iets kortere song met “Poisoned Stones”. Op 1 september speelt de band alvast in de Botanique.

“Poisoned Stones” is een nummer zoals we dat tegenwoordig veel van Oh Sees krijgen. De nodige synths afgewisseld met wat vreemd gitaarwerk. Ook de vocals van John Dwyer doen weer een duit in het zakje en geven het geheel een bevreemdende, maar aantrekkelijke sfeer. De grooves zitten goed en het tempo is eerder gezapig, niet zoals de jam van twintig minuten, maar wel eerder om een soort van onwerelds geluid te doen ontstaan. De gitaargeluiden zijn niet heel furieus, maar eens ze zich moeien, krijg je wel het gevoel dat er een klein beetje agressie in de song opduikt. En zo krijg je van alles een beetje op de nieuwe Oh Sees. Zoals steeds een zeer boeiende song van een band die nooit teleurstelt.

3516 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "If I Had My Way"

Alles went, ook een zoveelste naamsverandering. Osees, de band rond garage-psych-krauttovenaar John Dwyer, gaat intussen al een jaartje onder zijn huidige naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees - "Dreary Nonsense"

Er zijn nog zekerheden in het leven, en wel dat Oh Sees ook dit jaar enkele albums zal uitbrengen. Vandaag kondigde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.