Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Poisoned Stones”

Augustus 2019 kan nu al worden omschreven als een maand waarin de meest productieve garagerockbands elk een album uitbrengen. Ty Segall doet het op 2 augustus, en King Gizzard op 16 augustus. Ook op 16 augustus de nieuwe van Oh Sees. Face Stabber belooft een heuse dubbelaar te worden, iets om hard naar uit te kijken dus. We kregen eerder al een eerste ‘single’ van meer dan twintig minuten, en vandaag volgt een iets kortere song met “Poisoned Stones”. Op 1 september speelt de band alvast in de Botanique.

“Poisoned Stones” is een nummer zoals we dat tegenwoordig veel van Oh Sees krijgen. De nodige synths afgewisseld met wat vreemd gitaarwerk. Ook de vocals van John Dwyer doen weer een duit in het zakje en geven het geheel een bevreemdende, maar aantrekkelijke sfeer. De grooves zitten goed en het tempo is eerder gezapig, niet zoals de jam van twintig minuten, maar wel eerder om een soort van onwerelds geluid te doen ontstaan. De gitaargeluiden zijn niet heel furieus, maar eens ze zich moeien, krijg je wel het gevoel dat er een klein beetje agressie in de song opduikt. En zo krijg je van alles een beetje op de nieuwe Oh Sees. Zoals steeds een zeer boeiende song van een band die nooit teleurstelt.

8 juli 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief