Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees – “Henchlock”

We begonnen ons al zorgen te maken; er was dit jaar nog geen nieuw album van Oh Sees verschenen. We wisten dus niet waar we het hadden, maar wees maar zeker dat er alweer een nieuwe plaat in aantocht is. Face Stabber zal je een stevige uppercut in je smoelwerk bezorgen en komt er sneller aan dan je denkt. Op 16 augustus is het al zover. We zullen dat nieuwe materiaal samen met hen kunnen verorberen wanneer ze op 1 september in een uitverkochte Botanique staan. “Henchlock” is het eerste nummer van Face Stabber –als we het al een nummer kunnen noemen, want de creatie duurt zowaar twintig minuten.

Zet je dus even neer en neem de tijd om alle lagen, wendingen en gekheden van “Henchlock” op je af te laten komen. Het nummer gaat werkelijk alle kanten uit, maar dat voelt nooit aan als ongepast of geforceerd. Ze laten de invloeden in elkaar overvloeien alsof dat allemaal maar evident is, en veel tijd hebben we niet nodig om helemaal in de ban te raken. Na een vijftal minuten wordt “Henchlock” even neergelegd om adem te halen, maar toch zijn we nog op onze hoede, want je voelt de spanning langs alle kanten binnendringen. Met een snerende gitaar en een jazzy pianootje krijgen we de indruk dat ze alle genregrenzen aan het opzoeken zijn en ons niet zomaar met het luidste geknal omver willen blazen.

Ons van onze sokken blazen doen ze sowieso, daar hoef je niet aan te twijfelen. Maar zo doordacht hebben we Oh Sees nog niet vaak gehoord. De band kennende, duurt het natuurlijk niet lang vooraleer we een echt dik uitgesmeerde opbouw ervaren. De jazz blijft maar terugkeren in de blazers en de gitaarsolo die volgen, en uiteindelijk worden alle remmen nog eens losgegooid voor een explosief laatste deel. Een luisterbeurt is een heuse trip, en het is er eentje die heel wat origineels belooft voor Face Stabber. 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Scramble Experiment"

Als je denkt dat jij je verveeld hebt tijdens de lockdown, denk dan ook eens aan wat die arme workaholic van een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "If I Had My Way"

Alles went, ook een zoveelste naamsverandering. Osees, de band rond garage-psych-krauttovenaar John Dwyer, gaat intussen al een jaartje onder zijn huidige naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Sees - "Dreary Nonsense"

Er zijn nog zekerheden in het leven, en wel dat Oh Sees ook dit jaar enkele albums zal uitbrengen. Vandaag kondigde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.