Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “SCRIPTVRE”

© CPU – Olivier Bourgi

Even zag het ernaar uit dat het lot van Kasabian definitief bezegeld was. Zanger Tom Meighan werd in 2020 met zijn klikken en klakken uit de band gekegeld nadat hij schuldig werd bevonden aan huiselijk geweld. Gelukkig was de Brit nooit de échte frontman, gezien gitarist en oprichter Serge Pizzorno altijd alle aandacht naar zich toe wist te zuigen. Dat ook hij als zanger uit de voeten kan, bewees hij bijvoorbeeld al met zijn zijprojectje The S.L.P., dat er ook zeker mocht zijn. Toen Kasabian een tijdje geleden terug boven water kwam met “ALYGATYR” leek er dan ook weinig veranderd, op de ietwat robuuste productie na dan.

Komende zomer komt er dus een nieuw album van de bende uit Leicester aan, wat na de release van het nieuwe “SCRIPTVRE” nog wat duidelijker wordt gemaakt. Die nieuwste creatie lijkt een soort mix te zijn van een Kasabian-nummer en een idee van The S.L.P.. De furiositeit is zeker aanwezig, al is de ietwat dromerige bewerking op Pizzorno’s stem zeker een knipoogje naar zijn zijproject. Hoe dan ook zorgen net die elektronische intermezzo’s ervoor dat de single nooit echt definitief van de grond komt. Oké, het geheel klinkt op een manier zeker catchy en er hangt een mysterieuze sfeer doorheen het nummer, maar het mist een soort rode draad. Voor nu lijkt Kasabian dus nog een beetje op zoek naar zichzelf, al kan dat binnen de grenzen van dat album ook helemaal anders liggen.

The Alchemist’s Euphoria verschijnt op 5 augustus. Op 8 oktober staat de band in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1883 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Algorithms"

Er was een moment waarop we dachten dat de hoogdagen van Kasabian definitief voorbij waren. Frontman Tom Meighan werd met zijn klikken…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.