Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “SCRIPTVRE”

© CPU – Olivier Bourgi

Even zag het ernaar uit dat het lot van Kasabian definitief bezegeld was. Zanger Tom Meighan werd in 2020 met zijn klikken en klakken uit de band gekegeld nadat hij schuldig werd bevonden aan huiselijk geweld. Gelukkig was de Brit nooit de échte frontman, gezien gitarist en oprichter Serge Pizzorno altijd alle aandacht naar zich toe wist te zuigen. Dat ook hij als zanger uit de voeten kan, bewees hij bijvoorbeeld al met zijn zijprojectje The S.L.P., dat er ook zeker mocht zijn. Toen Kasabian een tijdje geleden terug boven water kwam met “ALYGATYR” leek er dan ook weinig veranderd, op de ietwat robuuste productie na dan.

Komende zomer komt er dus een nieuw album van de bende uit Leicester aan, wat na de release van het nieuwe “SCRIPTVRE” nog wat duidelijker wordt gemaakt. Die nieuwste creatie lijkt een soort mix te zijn van een Kasabian-nummer en een idee van The S.L.P.. De furiositeit is zeker aanwezig, al is de ietwat dromerige bewerking op Pizzorno’s stem zeker een knipoogje naar zijn zijproject. Hoe dan ook zorgen net die elektronische intermezzo’s ervoor dat de single nooit echt definitief van de grond komt. Oké, het geheel klinkt op een manier zeker catchy en er hangt een mysterieuze sfeer doorheen het nummer, maar het mist een soort rode draad. Voor nu lijkt Kasabian dus nog een beetje op zoek naar zichzelf, al kan dat binnen de grenzen van dat album ook helemaal anders liggen.

The Alchemist’s Euphoria verschijnt op 5 augustus. Op 8 oktober staat de band in het Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1355 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "CHEMICALS"

Groepen die hun frontman verliezen of ze uit de groep gooien wegens ongepast gedrag en erna kiezen om door te gaan, verdienen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “ALYGATYR”

Kasabian is wedergekeerd! In afgeslankte vorm, weliswaar: toenmalig frontman Tom Meighan werd midden vorig jaar aan de kant gezet nadat bleek dat…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.