Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian – “ALYGATYR”

© CPU – Olivier Bourgi

Kasabian is wedergekeerd! In afgeslankte vorm, weliswaar: toenmalig frontman Tom Meighan werd midden vorig jaar aan de kant gezet nadat bleek dat hij zijn verloofde had mishandeld. Even leek het alsof de groep zou bezwijken onder die last, maar gelukkig lag de perfecte vervanger al binnen handbereik. Songschrijver Serge Pizzorno was al altijd het voornaamste brein achter de muziek, en twee jaar geleden bewees hij onder de naam The S.L.P. dat hij het ook perfect alleen kan. Daarnaast is het viertal een viertal gebleven, want tourgitarist Tim Carter tekende een vast contract. We hebben er dan ook vertrouwen in dat de heren uit Leicester een meer dan waardige terugkeer te wachten staat.

Nu is er ook een nieuwe single die ons warm moet maken voor Kasabian 2.0. De band heeft de elektronica van 48:13 bijna volledig achter zich gelaten en lijkt eerder te willen klinken als een meer maximalistische Royal Blood. Dat lukt hen aardig, maar de productie speelt het geheel parten. De hoeveelheid compressie bezorgt ons loudness war-flashbacks en doet met name het drumwerk van Ian Matthews als een dynamiekloze betonnen muur klinken. Naast dat minpunt hebben we evenwel weinig slechts te zeggen over “ALYGATYR”: het refrein is onmiddellijk mee te schreeuwen, en de futuristisch bewerkte stem van Pizzorno zorgt voor een leuk contrast.

Het vertrek van een stichtend lid lijkt Kasabian voorlopig nog geen parten te spelen, al hopen we op album nummer zeven iets makkelijker de instrumenten van elkaar te kunnen onderscheiden dan op “ALYGATYR” het geval is. Hoe dan ook is het uitkijken naar meer nieuws!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Call"

Fans van Kasabian hebben doorheen de jaren hun favoriete band op heel wat manieren zien veranderen. Na de tijd van weleer kwam…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 2): Het kot was te klein

Op de tweede dag van Rock Werchter 2023 waren de weergoden het publiek goedgezind. Geen regen tijdens de avond, maar wel een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kasabian - "Algorithms"

Er was een moment waarop we dachten dat de hoogdagen van Kasabian definitief voorbij waren. Frontman Tom Meighan werd met zijn klikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.